Rosens röst

Författare: Sersar Özkan
Originaltitle: Kayıp Gül (tror jag)
Utgiven: 2006
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 150628
Betyg: 1,5/5

Denna utgåva
Förlag: Buster
Översättare: Maria Holm
Tryckt: 2012
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-853-8794-6
Sidor: 200

Baksidestext
Några gånger per sekel kommer det en inspirerande berättelse som berör oss alla, oavsett var någonstans vi bor i världen. Exempel på det är Saint-Exupérys Lilla Prinsen, Hesses Siddhartha, Richard Bachs Måsen: berättelsen om Jonathan Livingston Seagull och Paulo Coelhos Alkemisten. Till dessa sällar sig nu Rosens röst, även denna en bok som har inspirerat och trollbundit läsare från olika kulturer över hela världen.
 
Det är berättelsen om Diana, en ung kvinna vars behov att få uppskattning och beröm av andra har fått henne att ge upp sina egna drömmar och värderingar. På sin dödsbädd bekänner hennes mor att Diana har en tvillingsyster. Det blir inledningen på en mystisk resa - en resa till en förunderlig rosenträdgård i Istanbul där hon får möjlighet att tala med rosorna.

Första meningen
Efesos!
 

På baksidan av boken står det att denna berättelse berör alla, men det gjorde den inte. Det gjorde den verkligen inte. Och jag tyckte att slutet var botten. Boken var lite skum, men det var på en okej nivå fram till slutet då den blev så udda. Och inte på ett bra sätt.
 
Låt bara boken stå kvar på hyllan så slipper du ta reda på det på egen hand.

Kommentera inlägget här :