Fyrtornet i Son-Li

Författare: Martin Widmark
Originaltitle: -
Utgiven: 2011
Serie: Tyko Florens äventyr #2
Genre: Barn/Ungdom
Utläst: 150301
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Bonier Carlsen
Översättare: -
Tryckt: 2011
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-638-6703-3
Sidor: 234

Baksidestext
Tyko och Julius har tagit sig till Den andra världen. Tack vare en skata, en råtta och en padda lyckades deundkomma den ryslige förmannen och slavlivet i gruvan. Den andra världen är full av överraskningar; där finns bland annat två solar och två regnbågar. Men den största överraskningen är Julius, som visar sig vara någon helt annan än den Tyko trodde...

Fyrtornet i Son-Li är den andra delen i en oupphöligt spännande och suggestiv trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för livsfarliga uppdrag men för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung.

Första meningen
Aldrig någonsin i sitt fjortonåriga liv hade Tyko Blom blivit så förvånad.

Serie
1. Den dansande djävulen
2. Fyrtornet i Son-Li
3. Polyhymnias guld

 


Den första boken i seren om Tyko tyckte jag var ganska seg, en enda lång startsträcka. Och jag tyckte även att denna boken var en smula långrandig. Denna bok kom igång mycket tidigare men detta till trots så blev det inte så jättemycket fart på historien för det. Även denna gången så var det först i slutet så det blev riktigt spännande.

 

Så jag måste läsa den sista delen i trilogin för att se om de kommer till den tredje världen eller inte och se om den galne fursten kommer åt dem.

Kommentera inlägget här :