Frankenstein


Skriven av Mary Shelley 1818, 215 sidor.

Jag har läst den här boken lite till och från under de senaste två månaderna, därför har den blivit lite mörbultad efter alla resor i väskan.

Frankenstein handlar om just Victor Frankenstein, mannen som skapade Frankensteinmonstret. Det är egentligen en ganska sorlig historia där alla somVictor älskar far illa på grund av det han skapat med sina egna händer.

För att vara ärlig så kom jag inte in i berättelsen fören Victors yngste bror blir mördad. Innan dess var det som ord utan mening, där jag bara läste för att bli klar. Jag förstod inte ens att han hade skapat monstret fören det ögonblicket (jag börnämna att jag läste den på engelska och att det antagligen var därför jag inte förstod). Men utöver det så tycker jag att den var helt okej, om man tittade lite närmre så kunde vissa delar tolkas som samhällskritiska vilket jag alltid tycker är lite småroligt. 3,5/5

Vampyrens Medhjälpare


Skriven av Darren Shan 2000, 189 sidor.
Orginal title The Vampire's Assistant.

Jag måste säga att den här boken var bättre än den första. Det kan ha att göra med att jag viste lite mer om karaktärerna och hade mer förståelse för dem, eller så var det bara att det hände lite mer och var lite intressantare.

I denna bok så har Darren varit halvvampyr i några månader men han har inte riktigt vant sig vid sitt nya liv. Han saknar sin familj och sina vänner och absolut vägrar att dricka människoblod. Darren och Mr Crepsley (vampyren som "förvandlade" Darren) beslutar sig för att återvbända till freakshowen.

Där får Darren vänne och han börjar känna sig bättre till mods, men hans nyfunna vänskap leder till olyckligheter som han helst hade undvikit. Det blir 3,5/5 för Vampyrens Medhjälpare.

Skräckens cirkus


Skriven av Darren Shan 2000, 204 sidor.
Orginal title Cirque Du Freak.

Jag blev nyfiken på denna serie först när jag såg filmen med Chris Massoglia i huvudrollen. Det var bara det att jag gjorde den tabben att jag köpte den andra boken först. Därför har den bara legat i bokhyllan i över ett år innan jag äntligen kom för mig att köpa den första delen.

Darren Shan var som han säger en helt vanlig kille, tills den dagen då han gick på en freakshow med sin bästavän. Från ochmed då var ingenting sig likt, och efter en del ogenomtänkta handlingar hamnar han i en situation där  han blir en halvvampyr.

Det jag verkligen gillade med denna bok var att det var så lättläst. Jag har nämligen på senare tid försökt ta mig igenom några (för mig) tunga böcker som jag varit tvungen att ta en hel del pausar ifrån.

Men det var ingen bok som jag gjorde glädjeskutt av. Det blir 3/5.