Bokbloggsjerka 24-27 februari

Veckan jerka:

Pusha för en nordisk författare som du gillar och så vill vi naturligtvis att du ska tipsa om en bok av henne/honom som vi absolut måste läsa.

Jag som sjukt svag för barn böcker kan ju egentligen bara nämna en författare den här tiden på året. Självklart tänker jag på den underbara Åke Holmberg! Det geniet som gett oss den mest fantastiska detektiven någonsin. Och ja, det är den temmel ätande Ture Sventon jag prata om. Om ni inte läst någon av dessa böcker tidigare så tycker jag att det är en självklarhet att ni börjar med den första Ture Sventon, Privetdetektiv. Jag köpte den själv förra bokrean så den står där och pryder min kära bokhylla. Och den är ju så bra också!

Bokrean

Jag måste ha världens bästa syster!! Hon är så otroligt gullig att när jag klagade lite över att jag inte skulle vara hemma under bokrean så erbjöd hon sig att köpa de böcker jag ville ha. Så jag skickade en lista på de böcker jag är mest intresserad av, vilket blev 14 böcker totalt och hon har redan fixat 8 av dem.

Så nu har jag dessa böcker som ligger hemma och väntar på mig:
Ögat över månskäranLibba Bary
UpprorsänglarLibba Bary
Längtans rikeLibba Bary
Den stulna skattenDan Lee
Den gyllne nyckelnDan Lee
Miss Mary Bennets självständighetColleen McCullough
SinglematIngrid Wikholm, Corine Brisbois
Uppväxt med ElvisSten Berglind

Jösses vad jag längtar!

På kinesiska

Jag har en liten sak jag gör varje gång jag besöker ett land jag tidigare inte varit i. Det är att köpa en bok på det lokalaspråket. Därför köpte jag i går kväll en bok på kinesiska, det blev en jättegullig liten barnbok med massa kända sagor så som Törnrosa, Askungen och Snövit. Tänkte att det kunde vara lite roligt att jag vet hur sagorna går men ändå inte vet vad det står i boken.