Bokbloggsjerka 27-30 januari

Denna veckans jerka lyder:

Om du hittar en bok du gillar går du då bananas för att få tag på samtliga böcker som denna förtattare har skrivit?

Jag skulle nog inte säga att jag gör det. Om boken ingår i en serie så vill jag gärna skaffa de andra också men det är inte så att jag går och köper alla böcker den författaren skrivit. Jag har några favorit författare, så som Nicolas Sparks och Jodi Picoult men jag har inte ens alla deras böcker. Långt ifrån. När jag köper böcker går jag mest på känslan vid just det tillfället. Har jätte svårt att planera bokköp.

Bokbloggsjerka 13-16 januari

Årets första bokbloggsjerka lyder:

Fick du några bokliga julklappar i år?

Jag fick faktiskt inga bokliga julklappar. Jag hade dock inte önskat mig några heller.

PersuasionFörtattare: Jane Austen
Utgiven: 1817
Betyg: 5/5

Denna utgåva

Förlag: Wordsworth Classics
Utgiven: 1993
Sidor: 199

Hur underbar kan en berättelse egentligen vara?

Jag måste nog säga att av de tre böcler av Austen som jag läst är det här min favorit (har även läst Stothet och fördom och Northanger Abbey). Och jag älskarn det faktum att det finns bilder i boken.

Persusion handlar om den ogifta 28åringa Anne Elliot. Man skulle kunna tro att hon skulle vara ful eller konstig efetrsom det var så viktigt för en kvinna att gifta sig på 1800-talet men så var inte fallet. Hon hade flera år tidigare hitt akärlek men bivit avråd att gifta sig med honom av den kvinna som nästintill var som en mor för henne. Och efter det inte hittat någon som kunde mäta sig med honom. Men när den mannen plötsligt dyker upp i hennes liv igen har allting förändrats... eller har allt gjort det?

Allting i denna bok känns så verkligt (eller att det skulle kunna ha hänt). Ingenting är för mycket eller överdrivet. Det visar också att ingeting som har med kärlek att göra är perfekt men att det är det som gör det värt allt besvär.