Bläckhjärta


Författare: Cornelia Funke
Originaltitle: Tintenherz
Utgiven: 2003
Betyg 4/5

Denna utgåva
Förlag: Opal
Utgiven: 2009
Sidor: 530

Hur många gånger har man inte drömt om att få stiga in i sin älsklingsbok?! Men vad händer när den istället kommer till vår värld? I Bläckhjärta får vi svaret.

Meggie lever ensam med sin pappa då mamman sedan länge är borta ur bilden. Så pass länge att hon knappt kommer ihåg henne, men det är inget som hon lider av. Meggie trivs med att vara själv med sin pappa som alltid förser henne med ett stort utbud av böcker. Men en natt står det en mystisk man utanför hennes fönster, en främling. Som vilken 12 åring som helst hämtar hon sin pappa och det visar sig att främlingen inte är någon främling för honom utan han kallar honom Sotfinger.

Det är där vår berättelse börjar och sedan får vi följa med på en underbar resa där sagor och historier blir till liv. Men tyvärr kan inte sagor enbart handla om små glada kaniner utan det brukar oftast sinnas med en skurk och denna gången har en mycket ond man väckts till liv.

Det här är en ganska tjock bok för att vara en barnbok och jag skulle vlija påstå att Funke pressat ihop så mycket som möjligt för att hinna med. Det är inte så att jag tycker det är någonting direkt negativt utan det är bara det att det jag trodde skulle uppta i stort sätt hela boken hände under första femtedelen av den. Det ända som är lite negativt med det är att vissa saker blir lite för flytande. Det är ganska många övernatuliga väsen och det händer saker som kan vara svåra att förklara som jag skulle vilja ha lite mer information om. Men med tanke på att det är en bok som hör hemma på 9-12 avdelningen så är det förståligt att Funke inte snöade in sig på detaljer.

Överlag är det en mycket bra bok och jag är så sugen på att få sätta tänderna i den andra delen i trilogin Bläckmagi.

  

Kommentera inlägget här :