Yummy

Författare: Eva Susso
Utgiven: 2012
Utläst: 130821
Betyg: 3/5
 
Denna utgåva
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-29-68-337-0
Tryckt: 2012
Sidor: 164
 
Baksidestext
-Det är ni som ska flytta, ylade Gabby. Du och dina trashföräldrar!
Jag sparade det där trash-ordet. Jag glömde det aldrig.
Mias familj har fått en lägenhet. En riktig med möbler, från socialen. Mamma och pappa ska börja sköta sig. Dessutom har Mia fått ett smeknamn. Yummy. Det är Finn med de långa storkbenen som har hittat på det. Han verkar vilja bli hennes vän.
Men allt det nya är så skört. Tänk om det inte är på rikigt? Det är sommar, tryckande varmt och det nya bostadsområdet känns klaustrofobiskt. Mia tar bussen tillbaka till dungen, till husvagnen där de bodde. Där Gabby, hennes vä från förr. Nu när allt har blivit bättre har han börjart krympa...
 
 

Jomenvisst, varför inte. Det var inget fel på denna boken och jag tror nog att den kan öppna ögonen för många unga om hur andra har det. Det som drog ner det lite för mig berodde egentligen inte på författare men det är så att jag kände en tjej som hade en alkoholiserad pappa och det var mycket som påminde om det (jag var alltså inte så förtjust i den tjejen, eller hennes pappa för den delen). 
 

Förtrollande månsken

Författare: Bethea Creese
Originaltitle: Wild Jackal
Utgiven: ?
Utläst: 130820
Betyg: 2/5
 
Denna utgåva
Förlag: B. Wahlström
Översättare: Eva Mazetti-Nilsson
ISBN: 91-32-40690-4
Tryckt: 1974
Sidor: 120
 
Baksidestext
De var på semester och tyckte allt var spännande och annorlunda. Katrin träffade Leandro och blev mer och mer förtjust i honom. När semestern närmade sig sitt slut ville Leandro att Katrin skulle stanna kvar och gifta sig med honom. Katrin var tveksam - men Leandro övertalade henne i förtrollande månsken.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Helt okej historia men man fattade ju direkt att Leandro var den "onda" och att det var Niko som var den "goda".
 
Men utöver det så vara det ända problemet att den var överdriven, som de flesta andra liknande romaner från den tids-eran.

Empire

Författare: David Dunwoody
Utgiven: 2008
Utläst: 130818
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Gallery
ISBN: 978-1-4391-8072-3
Tryckt: 2010
Sidor: 293
 
Baksidestext
The years is 2112. The crippled U.S. government and its military forces are giving up the centry-long fight against ab undead plague. Born of en otherworldly energy fused with a deadly virus, the ravaging hordes of zombified humans and animals have no natural enemies. But they do have one supernatural enemy:  Death himself.
Descending upon the ghost town of Jefferson Harbor, Louisiana, the Grim Reaper embarks on a bloody campaign to put down the legions that have defied his touch for so long. He will find allies in the city's last survivors, and a nemesis in a man who wants to harness the force driving te zombies - a man who seeks to rebuild America into an empire of the dead.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Jag var inte så jätteförtjust i början som jag tyckte var lite rörig, men ju mer jag kom in i berättelse desto mer gillade jag den. Det fanns även en några karaktärer som jag inte förstod vitsen med, några som bara dog i början och så Gene som inte förde historien framåt fören fram mot slutet men som jag ändå inte kunde greppa varför han var så viktig tills jag fick redda på att det finns en uppföljare till boken.
 
Det jag verkligen tyckte om med boken var att kapitlerna var väldigt korta, de flesta var bara några sidor med endast få undantag då de kanska var max tio sidor. Jag kan tycka att det lätt blir lite rörigt för mig när jag läser på engelska och då framförallt om det är långt imellan de naturliga pauserna. Då måste jag ofta läsa om det jag redan läst vilket gör att det tar väldigt lång tid för mig och att jag inte riktigt kommer in i berättelsen.
 
Det här var förresten en bok som jag vann hos Swedish Zombie för över ett år sedan!! Jag borde verkligen skämas men jag blev lite avskräckt efter att jag läst en novell av Dunwoody som jag tyckte var lite små konstig, men den här historien var definitivt bättre. Så vem vet, jag kanske tar mig an uppföljaren, är ju lite nyfiken på hur det kommer att gå för Döden.