Ett hus utan speglar

Författare: Mårten Sandén
Utgiven: 2011
Utläst: 130722
Betyg: 2/5
 
Denna utgåva
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-29-68015-7
Utgiven: 2012
Sidor: 155
 
Baksidestext
Henriettas hus är som gjort för kurragömmalek. Fyllt av trappor och skrymslen. En gång var hon en firad skådespelerska men nu ligger hon gammal och sjuk uppe i vindsrummet. Släkten har salmats för att vaka och stämningen är dyster; men elvaåriga Thomasine och hennes kusiner tycker ändå att det är roligt med det amla huset.
Men så börjar underliga saker ske. Varför finns det ett rum där alla speglar förvaras? Vem är flickan de möter där, som verkar vara från en annan tid? Hur ska man tyda förändringen hos de som mött henne?
 

Den var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag har ingen klar blid av hur jag föreställde mig hur boken skulle vara men den stämde inte överrens med verkligheten. Jag kan hller inte sätta fingret på vad det var jag inte gillade men någonting var det som bara inte funkade...

Babels avgrund

Författare: Joseph Zsuffa
Originaltitle:Pit of Babel
Utgiven: 1975
Utläst: 130718
Betyg: 2/5
 
Denna utgåva
Förlag: Bra böcker
Översättare: Susanne Westberg
ISBN: 91-86102-35-4
Utgiven: 1982
Sidor: 190
 
Baksidestext
En bild tiggare får möjlighet att bli seende. Men möjligheten tas ifrån honom. Det återstår hoom endast att vandra New Yorks gator i hopp om att återvinna chansen till synens gåva.
En berättelse om det grymma och groteska, men genomlyst av poetisk klarhet: en modern fabel av stor kraft och verkan.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

En ganska underlig historia om en blind man, som av sin döende vän erbjuds köpa hans ögon för att genom gå en operation som skulle göra honom seende. Egentligen så var själva grund historien ganska bra men jag tyckte inte att det var något direkt driv i den.

Hål i huvudet

Författare: Jenny Jägerfeld
Utgiven: 2006
Utläst: 130714
Betyg: 2,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Gilla böcker
Utgiven: 2010
ISBN: 978-91-86634-04-9
Sidor: 303
 
Baksidestext
Till Minou
Hej Minou. Jag börjar rakt av. Okej. Det är en grej jag måste tala om, eller berätta... eh för dig... erhum [ljudlig harkling]. Jo, okej det är så här, försök och lyssna nu, utan att... utan att slå sönder nåt eller så  [torrt skratt]. Jag vet att du kommer tycka att jag är feg för att jag spelar in det här på band och det kan du gott få tycka. Eller visst, det är fegt, jag kan se de [drar in rök]. I alla fall 8skrammel], vi har haft bra år. Eller bra... jo, bra ändå. Men nu, ja, jag känner mig inte som jag gjorde förut.
 
Minou är tjugotre år och har blivit dumpad av sin kille - via ett kassettband! Det känns som att hon har ett hål i huvudet där hennes lugn och förnuft långsamt sipprar ut, och ondskefulla tankar obehindrat tar sig in. Förvirrad, olycklig och trött på sig själv drar Minou till Spanien för att få perspektiv på livet och börja om på nytt. För det är väl så man gör?
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Jag tror att jag började på den här boken säkert 3 eller 4 gånger innan jag läste hela. Med andra ord så var det första 50 sidorna botten, de var super förvirrande och fångade inte mitt intresse. Men efter de där 50 sidorna så vart den bättre, den var fortfarande galet förvirrande imellanåt och aningen deprimerande men det var ändå läsbart.