City of Bones

Författare: Cassandra Clare
Utgiven: 2007
Utläst: 130924
Betyg: 4,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Walker Books
ISBN: 978-1-4063-0762-7
Tryckt: 2007
Sidor: 506
 
Baksidestext
Clary Fray is seeing things: vampires in Brooklyn and werewolves in Manhattan. Irresistibly drawn to the Shadowhunters a secret group of worriors dedicated to ridding the earth of demons, Clary encounters the dark side of New York City - and the dangers of forbidden love.
 

Det kanske var dumt att se filmen innan jag läste boken. Jag kunde inte riktigt njuta av boken eftersom den och filmen var rätt så olika, vilket resulterade i att jag blev ganska förvirrad. Men utöver det så var ju själva gundhistorien riktigt spännande och jag kommer defnitivt läsa fortsättningen.
 
Clary tillhör en mystisk magisk värld av Shadowhunters, men hon vet inte det själv då hennes mamma medvetet hållt henne bort från den. Men när mamman försvinner finns det ingen annan Clary kan vända sig till än just dessa mystiska människor.

Bländverk

Författare: H. Barry Olsen
Utgiven: 1960-1961
Utläst: 130919
Betyg: 3/5
 
Denna utgåva
Förlag: Allers
ISBN: 91-7008-725-6
Tryckt: 1974
Sidor: 160
 
Baksidestext
Godsägaren Magnus Brunestam är beredd att offra pengar, ära, till och med sitt liv för sin vackra men trolösa hustru, som överger honom.
Men han finner en ny och riktig kärlek.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Baksidestexten är ju inte särskilt lockande och inte framsidan heller för att vara ärlig, men den var faktiskt inte så pjåkig. Magnus har en hemsk fru som berar honom med en lyxsökare samtidigt som han börjar få oförklarliga känslor för inspektor Lunds brorsdotter. Det finns många små fel i historien som jag störde mig på (som att polisen skulle låta en civil förhöra ett vittne), men annars fanns det inte så mycket att klaga på.

3096 dagar

Författare: Natascha Kampusch
Originaltitle: 3096 tage
Utgiven: 2010
Utläst: 130909
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Bonnier
Översättare: Per Holmer
ISBN: 978-91-7429-226-8
Tryckt: 2011
Sidor: 253
 
Baksidestext
Natascha Kampusch blev som tioåring överfallen och bortförd på väg till skolan.  I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme. Fullkommligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Biografier och memoarer är inte min favoritgenre, jag tycker ofta att de kan bli lite sega och allmänt jobbiga. Det har dock inte varit anledningen till att jag dragit lite på att läsa denna bok (fick den i studentpresent). Nej, det hade mer med att göra att jag misstänkte att det skulle finnas ganska mycket våld i den. Nu var det som tur inte lika mycket som jag trodde men det var en del stycken där hon beskriver hur hon har blivit misshandlad som är fruktansvärda. Jag satt hela tiden och förundrades över att hon inte gick under. Att hennes vilja att leva trots allt var starkare än den att dö.