Mars 2014

Mars
13. Den blixtrande skorpionen – Dan Lee
14. Ett dockhem – August Strindberg
15. Brev från en bruten horisont – Calle Brunell
16. Kaffe med rån – Catharina Ingelman-Sundbreg

 
Ålder
Äldsta: Ett dockhem, 1884
Yngsta: Kaffe med rån, 2012
 
Betyg
Bästa: Den blixtrande skorpionen
Sämsta: Ett dockhem och Brev från en bruten horisont
 
Format
Inbundna: 2
Pocket: 1
Noveller: 1
Övrigt: -
Antal sidor: 710
 
Språk
Svenska: 4
Engelska: -
Original språket: 3
 
Genre
Skön: 3
Deckare: -
Memoarer/Biografier: -
Barn/Ungdom: 1
Fakta: -
 
Författare
Män:  3
Kvinnor: 1
Män och kvinnor: -
Länder: 2, England och Sverige

Kaffe med rån

Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Utgiven: 2012
Serie: Pensionärsligan #1
Genre: Skön
Utläst: 140327
Betyg: 2/5
 
Denna utgåva
Förlag: Forum
Tryckt: 2013
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-37-13850-3
Sidor: 365
 
Baksidestext
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dårlig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det bättre i fängelse!
Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skäka till fattiga och gamla. Kunde Robin  Hood så kan väl vi!
Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.
 
Första meningen
Den gamla damen tog tag i rollatorn, hängde käppen bredvid korgen och försökte se bestämd ut. 
 

Ett av min bokrea-måsten blev en riktig besvikelse. Jag hade så höga förväntningar på den här boken, att den skulle vara så galet rolig som alla sagt. Men jag tyckte jag inte, verkligen inte. Jag kunde små le någon gång men inte så mycket som ett fniss bubblade upp.
 
Det bästa med boken var att en av gamlingarna heter Anna-Greta precis som min lilla mormor.

Som ett brev på posten

Idag fick jag åka och hämta ut ett paket med lite nya böcker att fylla hyllorna med. Tyvärr var två av böckerna kurslitteratur vilket inte är så där superkul, men om man sitter och somnar på föreläsningarna kanske man är tvungen att läsa lite på fritiden. Och nej, jag har inte varit ute och festat i sann studentanda utan föreläsaren har en ruggit monoton röst och bryter på tyska.
 
 
Sedan tänkte jag även visa de böcker jag införskaffat på bokrean de senaste veckorna. Enbart barn- och undomsböcker men jag kunde inte hålla mig ifrån pekböckerna och pixiböckerna är faktiskt till min syskonson, faktiskt...
 
 
Och så har jag slagit på stort och köp I kropen min då jag fick VG på sista tentan. Blev överlycklig och firade det med denna boken och en semeltårta. Kristian Gidlunds har jag varit lite småsugen på att läsa länge så jag hört mycket gott om den men det var först när jag såg avsnittet av Jills veranda med honom som jag bestämde mig. Om ni inte har sett det så måste ni se till att göra det, det lämnar inte ett öga torrt.