Mars 2015

Mars
18. Fyrtornet i Son-Li – Martin Widmark
19. Insurgent – Veronica Roth
20. Mr. Kiss and Tell – Rob Thomas och Jennifer Graham
21. Sommarkapen – André Pops
22. Spökaffären – Martin Widmark
23. Snömannens hemlighet – Martin Widmark
24. Legend – Marie Lu
25. Allegiant – Veronica Roth

 

Ålder

Äldsta: Spökaffärenn, 2006

Yngsta:  Mr. Kiss and Tell, 2015

 

Betyg

Bästa:Insurgent, Mr. Kiss and Tell, Legend och Allegiant

Sämsta: Fyrtornet i Son-Li och Sommarkampen

 

Format

Inbundna: 7

Pocket: -

Noveller: -

Övrigt: 1

Antal sidor: 1874

Hyllvärmare: 1

 

Språk

Svenska: 7

Engelska: 1

Original språket: 5

 

Genre

Skön: -

Deckare: 1

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 7

Fakta: -

 

Serie

Första: 1

Mellan: 4

Sista: 3

Ej serie: -

 

Författare

Män: 4

Kvinnor: 3

Män och kvinnor: 1

Länder: 2, Sverige och USA

 

Ett sista ryck på bokrean

Det blev en till bok under detta årets bokrea, vilket betyder att det totalt blev sju böcker köpta till mig själv. Ett resultat som jag ändå kan tycka är rätt så bra. Framförallt med tanke på att jag redan läst ut fem av dem, och att tre utav dem var det 50% på. Så jag måste säga att jag ändå varit rätt så förnuftig detta året och inte gått bananas så som jag brukar.
 
Den sista boken blev Maze runner av James Dashner som jag var lite osäker på om jag skulle köpa eller inte. Jag har redan sett filmen och är rädd för att det kommer förstöra boken för mig. Men jag beslutade att jag ska ge den en chans i varje fall och hålla tummarna för att boken är bra ändå.
 

Lite lästid

Från förra fredagen så har det varit fullt upp hela tiden. Dop, långe besök, jobb och en släng av magsjukan har resulterat i att min lästid har varit obefintlig. Och den boken jag börjat på, Smaragdernas bok av John Stephens, har jag inte riktigt fastnat för ännu. Så därför kommer jag ikväll ta nya tag med Allegiant av Veronica Roth.
 
Jag var för övigt och såg Insurgent på bio igår och måste påpeka att de hade ändrat väldigt mycket från boken. Jag hade på känn att det skulle bli en del förändringar men att den skulle vara så annorlunda från boken trodde jag inte. Förstå mig inte fel nu, för jag tyckte att filmen var jättebra och att man borde se den. Men ni som läst boken bör försöka tänka bort boken så mycket som möjligt. De hade gjort filmens intriger betydligt simplare och tagit bort många av dem helt och hållet, vilket gjorde det lite lättare att hänga med i alla svängar men ändrade en hel del.