November 2015

November
80. Kråkviskaren – Jacob Grey
81. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
82. Oceanen vid vägens slut – Neil Gaiman
83. Gudar och monster – Laini Taylor
84. Ja jag har mens, hurså? – Clara Henry
85. Bridget Jones dagbok – Helen Fielding
86. Romeo & Julia – William Shakespeare
87. Martin Luther King – Lennart Pehrson

 

Ålder

Äldsta: Romeo & Julia, 1597

Yngsta: Kråkviskaren, Gudar & monster och Ja jag har mens, hurså?, 2015

 

Betyg

Bästa: Bridget Jones dagbok

Sämsta: Oceanen vid vägens slut och Romeo & Julia

 

Format

Inbundna: 4

Pocket: 4

Övrigt: -

Antal sidor: 2131

Hyllvärmare: -

 

Språk

Svenska: 8

Engelska: -

Original språket: 2

 

Genre

Skön: 3

Deckare: -

Memoarer/Biografier: 1

Barn/Ungdom: 3

Fakta: 1

 

Serie

Första: 2

Mellan: -

Sista: 1
Extra bok: -

Ej serie: 5

 

Författare

Män: 4

Kvinnor: 4

Män och kvinnor: -

Länder: 3, USA, England och Sverige

Bridget Jones dagbok

 

Bridget Jones dagbok
Författare: Helen Fielding
Originaltitle: Bridget Jones´s Diary
Utgiven: 1996
Serie: Bridget Jones #1
Genre: Skön
Utläst: 151124
Betyg: 5/5

Denna utgåva
Förlag: Månpocket
Översättare: Carla Wiberg
Tryckt: 2014
Bindning: Pocket
ISBN: 978-91-7503-285-6
Sidor: 311

Baksidestext
Bridget Jones är antihjältinnan som fått en hel värld läsare på fall. För du vet väl att du inte är ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, flirta för att få bekräftelse, falla för skitstövlar, frossa i choklad, dricka för mycket vin och komma försett till jobbet? Bridget Jones gör det också. I sin dagbok berättar hon om sitt liv som 30-årig singel i London. Om helvetet med att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner vars stöd hon alltid kan räkna med, män hon inte förstår sig på och inte kan leva utan – eller med. Ja, livet är ett elände – men härligt roligt i alla fall

Första meningen
JAG SKALL ICKE – dricka mer än 14 enheter alkohol (stora öl/glas vin/drinkar) i veckan.

Serie
1. Bridget Jones dagbok
2. På spaning med Bridget Jones
3. Bridget Jones: mad about the boy

 


Så galet underbar. Boken var så mycket mer fantastik än vad filmen är. Så charmig. Jag blir helt tokig på i princip alla karaktärerna men älskar dem ändå på något underligt vänster. Det känns så ärligt, inte tillrätta lagt, och blir därmed underhållande och mysigt (ibland lite smått sorligt).

Att vara 30 år och singel är inte så lätt (om man ska tro Bridget). Bridgets mamma och hennes vänner försöker sig på att vara matchmakers, alla frågar hur det går med kärleken och om hon inte borde skaffa barn snart. Allt hon vill är att livet ska gå lite lättare men på något vis så blir det fel hela tiden, även om det inte alltid beror på henne själv.

Om du ej läst denna bok så tycker jag verkligen att du ska ta och göra det nu.


 

Vinst och inköp

Jag kom på att jag inte visat de böcker som jag (med mina kära kollegor) vann under en tävling på jobbet i sommras. Eller vann och vann, vi kom två men lika glad för det var jag, för vi fick välja 10 böcker var ur Månpockets utgivning. Jag har gick och väntade otåligt på att de skulle komma , så när de gjorde det äntligen kom där i början av oktober så var lyckan total.
 
 
Dessa var de böcker som jag valde. Eleanor & Park, Oceanen vis vägens slut, Tisdagarna med Morrie och Bridget Jones dagbokhar jag redan läst ut. Har även börjat med Konsten att få mentala superkrafter, men den måste läsas lite i taget så att jag får tid att ta in allt.
 
Sen köpte jag två signerade böcker förra veckan. Ja jag har mens, hurså? var jag nyfiken på att få veta hur den var eftersom den blivit en sådan försäljningssuccé. Och Vita spår köpte jag för att Emelie Schepp kom in och handlade hos oss, så tänkte att det är lika bra att passa på när jag kan få den signerad. Så nu har jag båda hennes böcker i storpocket och signerade. Det är så kul att hon har satt Norrköping på deckarkartan.