Augusti 2016

Augusti
55. Nerve – Jeanne Ryan
56. Head over heels – Holly Smale
57. En annan – David Levithan
58. Kung Caspian och skeppet Gryningen – C.S. Lewis
59. Isla and the happily ever after – Stephanie Perkins
60. The thorn birds – Colleen McCullough
61. Jag ger dig solen – Jandy Nelson

 

Ålder

Äldsta: Kung Caspian och skeppet Gryningen, 1952

Yngsta: Head over heels, 2016

 

Betyg

Bästa: Nerve

Sämsta: En annan

 

Format

Inbundna: -

Pocket: 1

Övrigt: 6

Antal sidor: 2170

Hyllvärmare:

 

Språk

Svenska: 3

Engelska: 4

Original språket: 4

 

Genre

Skön: -

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 7

Fakta: -

 

Serie

Första: -

Mellan: 1

Sista: 2
Extra bok:-

Ej serie: 4

 

Författare

Män: 2

Kvinnor: 5

Män och kvinnor: -

Länder: 3, USA, England och Australien

 

The 5th wave

 

The 5th wave
Författare: Rick Yancey
Originaltitle: -
Utgiven:
Serie: The 5th wave #1
Genre: Unga vuxna
Utläst: 160825
Betyg: 5/5

Denna utgåva
Förlag: Penguin
Översättare: -
Tryckt: 2013
Bindning: Ljudbok
Uppläsare: Phoebe Strole och Brandon Espinoza
ISBN: -
Speltid: 12h 41min

Baksidestext (Bokus)
"The Passage" meets "Ender's Game" in an epic new series from an award-winning author. On a lonely stretch of highway, Cassie runs from Them. The beings who only look human, who roam the countryside killing anyone they see. To stay alone is to stay alive, Cassie believes, until she meets Evan Walker.

Serie
1. The 5th wave
2. The infinite sea
3. The last star

 


Skojar du med mig, hur bra var inte den här boken... Varför har jag inte läst denna bok tidigare?! Alla delar var helt perfekta, lagom mycket av allt, spänning, kärlek, ja helt enkelt allt. Jag längtade tills jag fick tid att fortsätta lyssna på den här historien. Direkt när den tog slut så började jag med del två.
 
Jorden ha blivit invaderad av utomjordingar och största delen av befolkningen har utplånats. Men kvar finns några "lyckligtlottade", därbland Cassie. Hon har förlorat sin mamma och pappa, men hon har fortfarade kvar sin lillebror Sammy. Tyvärr så har Sammy tagits till en militärbas och Cassie gör allt för att hålla sitt löfte, om deras återförening, till honom. På hennes färd så möter hon Evan, en ung man som räddar livet på henne. Men kan hon verkligen lita på honom när invationen har gjort det omöjligt att lita på någon annan än sig själv.

Isla and the happily ever after

 
Isla and the happily ever after
Författare: Stephanie Perkins
Originaltitle: -
Utgiven: 2014
Serie: -
Genre: Unga vuxna
Utläst: 160821
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Usborne
Översättare: -
Tryckt: -
Bindning: Storpocket
ISBN: 9781409581130
Sidor: 375

Baksidestext
The café is boilin.
The atmospere is clouded whit bittersweet coffee. Three years of desire rip through my body and burst from my lips: ”Josh!” His head jolts up. For a long time, a very long time, he just stares at me. And then… he blinks. “Isla?”
Hopeless romantic Isla has had a crush on brooding artist Joah since their first year at the School og America in Paris. And, after a chance encounter in Manhattan over the summer break, romance might be closer then Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to face uncertainty about their futures, and the very real possibility of being apart.

Första meningen
It´s midnight, it´s sweltering, and I might be high on Vicodin, but that guy – that guy right over there  - that´s him.
 

Detta är den tredje boken av Perkins som utspelar sig i "samma värld". Isla som är huvudkaratären fick man se små glimtar av i Anna and the france kiss och hennes kärleksintressse Josh var en väldigt stor del av den boken. Den störst delen av boken är de på samma intrnatskola i Paris men ett år senare, silket innebär att de flesta av bikaraktärerna är de samma.
 
Och jag kan tycka att det är helt okej att återanvända karaktärer, till och med att det kan vara lite kul att få en lite skymt av hur det blev efter att tidigare böcker tog slut, bara det inte tar för stor plats och att det alltid cirkulerar tillbaks till dem. Tyvärr tyckte jag att det bliv lite mycket av den varan här. Om Perkins vill skriva så mycket om hur det går för hennes tidigare små älskingar så tycker jag att det skulle vara bättre om hon skev en uppföljare om dem. Eller varför inte några noveller. Oavsett vad så tycker jag att det Isla som är huvudkaraktären i denna bok, kommer i skymundan när tidgare huvudkaraktärer kommer in i handlingen.
 
Annars så är ju boken som en typisk Perkins bok, mängder av kärlek och vänskap, en del missförstånd och fel tolkningar och massor av kyssar. Man vet exakt hur böckerna kommer sluta, ingenting hon skriver är världsomvälvande eller nytt. Men alla behöver ju inte uppfinna hjulet, ibland räcker det med att man dekorerar det.