Årskrönika 2016

2016 är snart förbi och då så ska året självklart sammanfattas. Under 2016 så hann jag med att läsa ut 89 böcker, vilket är några färre än förra året men bra ändå tycker jag. Det blir 7,42 böcker och 1969,75 sidor i månaden. Snitt betget på alla böcker landade på 3,09, det blev inte så många topp betyg men inte så många fler botten betyg heller, så det måste nog ändå ses som en godkänd bokskörd.
 
  
 
Språk mässigt så var en fjärde del på engelska och resten på svenska. Men hela 60% var på originalspråket, vilket betyder att jag läst en hel del, 35%,  svenska författare. Allra flest författare kom från USA, 36% vilket var en sänkning från förra året då det var 44%. Nästan dubbelt så många kvinnliga författare än manliga och överlägset flest böcker från barn/ungdoms genren.
 
    
 
Om jag ska utvärdera hur det gått med mina utmaningar så gick det inte alls bra med 50% hyllvärmare-utmaningen, endast 35% var hyllvärmare. Och det tillkom 8 böcker fler än vad jag läst. Så ingen av de utmaningarna gick särskilt bra.
 
 
 
Nått som däremot gått bra är Motsattsutmaningen, endast 3 punkter blev kvar som omvandlat till poäng blev 86 av 90. Men tyvärr så verkar det som att Magiska Runor som höll i tävligen har försvunnit så det kommer nog inte bli någon slutresultat, vilket känns lite tråkigt med tanke på att jag har kämpat  ganska mycket med listan. 
 
Hur som helst, här kommer även lite övrig statistik.

  
 
Och så slutligen, GOTT NYTT ÅR!!
 

December 2016

December
85. All wrapped up – Holly Smale
86. Tjuvarnas here – Cornelia Funke
87. The year of the rat – Clare Furniss
88. Ishavspirater – Frida Nilsson
89. My true love gave to me – Stephanie Perkins m.fl.

 

Ålder

Äldsta: Tjuvarnas herre, 2000

Yngsta: All wrapped up och Ishavspiraterna, 2015

 

Betyg

Bästa: Ishavspiraterna

Sämsta: All wrapped up (bör sägas att även den fick en 4, så bara bra böcker denna månaden J )

 

Format

Inbundna: 1

Pocket: 1

Övrigt: 3

Antal sidor: 1619

Hyllvärmare: 1

 

Språk

Svenska: 2

Engelska: 3

Original språket: 4

 

Genre

Skön: -

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 5

Fakta: -

 

Serie

Första: -

Mellan: -

Sista: -
Extra bok: 1

Ej serie: 4

 

Författare

Män: -

Kvinnor: 4

Män och kvinnor: 1

Länder: 4, England, Tyskland, Sverige och USA

 

Magikerna

 

Magikerna
Författare: Lev Grossman
Originaltitle: The Magicians
Utgiven: 20
Serie: Magikerna #1
Genre: Fantasy
Utläst: 1612
Betyg: 1/5

Denna utgåva
Förlag: Pocketförlaget
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn och Gösta Svenn
Tryckt: 2013
Bindning: Ljudbok
Uppläsare: Dag Andersson
ISBN: -
Speltid: 19h 17min

Baksidestext (från Bokus)
Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och är bevisligen ett geni. Dock är han fortfarande hemligt besatt av en serie fantasyböcker han läste som liten, om det magiska landet Fillory. I jämförelse med det känns allting i det riktiga livet grått och meningslöst.
Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till Brakebills, ett hemligt och synnerligen exklusivt college i New York, där han ska komma att genomgå en grundlig och tuff utbildning i hur man praktiserar modern magi. Han bekantar sig också med annat man stöter på i college: vänskap, kärlek, sex, alkohol och droger. Trots det saknas någonting fortfarande, och magin skänker honom inte den lycka och äventyrslust han hoppats på.
Det finns heller ingenting som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen 

Serie
1. Magikerna
2. Magikernas kung
3. Magikernas land

 


Vilken dålig bok! Ett galet hopkok på Harry Potter- och Narnia-böckerna. Fick verkligen tvinga mig själv att lyssna färdigt på den. Så usch usch usch, inget jag rekommenderar till någon.