September 2016

September
62. Mörkt liv – Kat Falls
63. Broken hearts, fences and other things tom end – Katie Finn
64. Mörkt svek – Ewa Christina Johansson och Kristina Sjögren
65. Ingenting och allting – Nicola Yoon
66. Fantastic beasts and where to find them – J.K. Rowling
67. Tales of Beedle the Bard – J.K. Rowling
68. Quidditch through the ages – J.K. Rowling
69. A walk to remember - Nicholas Sparks

 

Ålder

Äldsta: A Walk to Remember, 1999

Yngsta:  Ingenting och allting, 2015

 

Betyg

Bästa: A Walk to Remember

Sämsta: Mörkt svek

 

Format

Inbundna: 4

Pocket: 1

Övrigt: 3

Antal sidor: 1801

Hyllvärmare: 2

 

Språk

Svenska: 3

Engelska: 5

Original språket: 6

 

Genre

Skön: 1

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 7

Fakta: -

 

Serie

Första: 2

Mellan: -

Sista: 1
Extra bok:3

Ej serie: 2

 

Författare

Män: 1

Kvinnor: 7

Män och kvinnor: -

Länder: 4, USA, Sverige, Jamaica och England

 

Ingenting och allting

 
Ingenting och allting
Författare: Nicola Yoon
Originaltitle: Everything, everything
Utgiven: 2015
Serie: -
Genre: Unga vuxna
Utläst: 160921
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Bonnier Carlsen
Översättare: Ylva Stålmarck
Tryckt: 2016
Bindning: Häftad
ISBN: 9789163889448
Sidor: 296

Baksidestext
Maddy har en extremt ovanlig immunsjukdom – hon är allergisk mot världen och lever sitt liv instängd hemma. Hon har lärt sig att vara nöjd med det. Tills Olly flyttar in i grannhuset. Är det värt risken att dö för att få röra vid honom? Och vad är livet egentligen värt om man aldrig får veta hur det är att älska någon på riktigt?

Första meningen
Jag har läst många fler böcker än du.
 

Direkt när jag började läsa denna så gick tankarna till filmen Bubble Boy, den med Jake Gyllenhaal. Och det skulle visa sig att det fanns ganska många saker som var lika. Bubble Boy är dock helt och hållet en komedi medan denna bok kändes lite mer allvarlig.
 
Och jag gillade historien. Den var kanske lite fjantig ibland och det kändes inte riktigt som att de var 18 år men tyckte att den var ganska mysig ändå. Tyckte bäst om relationen mellan Maddy och Carla men blev lite irriterad i slutet av boken när allting brakade lös. För mig som älskar när det inte bara är de traditionella kapitel var detta upplägg perfekt. Text blandades hejvilt med bilder, mail, sms, sjukhus journaler, kysslektioner med mera.

Bokmässan

Så i fredags var jag för första gången på den stora fantastiska Bok- och biblioteksmässan som jag hört så mycket om under alla år. Jag hade förväntat mig att det skulle vara stort men det var ju gigantiskt och lite övervälmande. Vi (jag och söstra mi) hade sett några saker som vi ville lyssna på men vi la ner det ganska snabbt då vi inte visste vart det var eller hur vi skulle ta oss dit. Så vi vandrade planlöst omkring och hamnade där vi hamnade.
 
Efter lunch så möte vi upp Anna från Boktycke och hennes vän Ica och hängde med dem ett tag. Vilket var till stor hjälp för oss då det äntligen började kännas som att vi fick lite mer grepp om mässan. Efter det så fortsatte jag och syrran att strosa runt, framförallt i "lärar delen", eller vad man ska kalla det, eftersom syrran precis börjat plugga till det. Då gick vi förbi Gothia fortbildnings monter där Lina Axelsson Kihlblom stod och sålde sin bok. Var bara tvugen att köpa den när jag kunde få den signerad.
 
Råkade även köpa lite fler böcker och annat smått och gott. Har inte vågat kolla på mitt kontoutdrag ännu men vet att det inte blev någon billig dag för min del. Så man kan sammanfatta min bokmässaupplevelse som rolig, överraskande, övervälmande och lite ryggont.