Augusti 2017

Augusti
43. Summer days and summer nights – Stephanie Perkins m.fl.
44. Omgiven av psykopater – Thomas Erikson
45. Forever geek – Holly Smale
46. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre – Fredrik Backman
47. Min morbror trollkarlen – C.S. Lewis
48. Godnattsagor för rebelltjejer – Elena Favilli och Francesca Cavallo

 

Ålder

Äldsta: Min morbror trollkarlen, 1955

Yngsta: Forever geek, 2017

 

Betyg

Bästa: Omgiven av psykopater

Sämsta: Summer days and summer nights (absolut inte dålig)

 

Format

Inbundna: 2

Pocket: -

Övrigt: 4

Antal sidor: 1575

Hyllvärmare: -

 

Språk

Svenska: 4

Engelska: 2

Original språket: 4

 

Genre

Skön: 1

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 4

Fakta: 1

 

Serie

Första: 1

Mellan: -

Sista: 1
Extra bok:-

Ej serie: 4

 

Författare

Män: 3

Kvinnor: 2

Män och kvinnor: 1

Länder: 4, USA, Sverige, England och Italien

 

Forever geek

 

Forever geek
Författare: Holly Smale
Originaltitle: -
Utgiven: 2017
Serie: Geek Girl #6
Genre: Unga vuxna
Utläst: 170821
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: HarperCollins
Översättare: -
Tryckt: 2017
Bindning: Häftad
ISBN: 9780007574667
Sidor: 428

Baksidestext
Harriet Manners knows almost every fact there is. Modelling isn’t a sure-fire route to popularity. Neither is making endeless lists. The people you love don’t expect you to transform into someone else. Statistically you are more likely to not meet you Australian ex-boyfriend I Australia then bump into him there. It’s time for Harriet to face the future. Time to work out where her heart lies. To learn how to let go…

Första meningen
My name is Harriet Manners, and I’m lucky.

Serie

1. Geek girl
2. Model misfit
3. Picture perfect
4. All that glitters
5. Head over heels
6. Forever geek

 

Extra böcker
Geek drama
All wrapped up
Sunny side up

 


Här har vi den avslutande delen i Geek Girl-serien. Och jag tycker att det känns som ett värdigt avslut. Alla trådar som lagts ut genom hela serien knyts ihop (även de som jag först inte ens förstod var lösa trådar). Vi får återse de flesta karaktärer som möt i de tidigare böckerna, det var dock en som jag saknade och jag tyckte det var lite synd att hon inte var en del av slutet eftersom hon var en så står del av början.
 
Som vanligt har Harriet en massa planer som inte riktigt går som hon tänkt och hon strular till det för sig själv med sina lögner, men hon försöker bättra sig. Den här gången har hon rest till Australien och tagit med sig både sin bästa vän och mormor. Hon smiter in på en audition, tar ett jobb hon nog inte borde, blir räddad av ett tämligen bekant ansikte och överhör något som får henne att planera om hela resan.
 
Jag kommer verkligen sakna att hänga med Harriet Manners. Det har varit så roligt att följa hennes utvecklig från "den fula ankungen" till att acceptera sig själv med vårtor och allt.

Omgiven av psykopater

 
Omgiven av psykopater
Författare: Thomas Erikson
Originaltitle: -
Utgiven: 2017
Serie: -
Genre: Fakta
Utläst: 170814
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Forum
Översättare: -
Tryckt: 2017
Bindning: Dansk band
ISBN: 9789137150475
Sidor: 269

Baksidestext
Upptäck manipulatöreren i din närhet! Har du någon gång stött på en person som är oerhört karismatisk, charmig, trevlig och hjälpsam? Som alltid har en komplimang i beredskap och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt, eftersom det känns så bra. Med det som verkar för bra för att vara sant är förmodligen det... Det finns personer som använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket som det bara går. Boken avslöjar dina metoder – och förklarar den psykologiska DISA-modellen som visar om din personlighetstyp är röd, gul, grön eller blå. Du får verktyg för att upptäcka faran i  tid – och bli medveten om hur just din personlighetstyp kan utnyttjas av någon med en dold agenda.

Första meningen
Föreställ dig att en väldigt attraktiv person av det kön du föredrar sätter sig mitt emot dig och leende utbrister: Du är den mest fantastiska människa jag någonsin har mött!
 

I våras läste jag Omgiven av idioter och tyckte väldigt bra om den så nu när Eriksons andra bok kommit så kunde jag inte hålla mig ifrån den. Att jag dessutom har släktingar som fallit offer för manipulatörer gjorde ja saken ännu mer intressant. Och under läsningen så var det ganska många beteenden som jag kände igen.
 
Men jag måste erkänna att det stundvis var lite läskig läsning, och jag har börjat att titta mig lite extra på människorna runt omkring mig. När man sedan får veta att även de som jobbar inom detta område har blivit lurade kände jag mig väldigt utsatt och som att det ända man kan göra är att hoppas på att man aldrig stöter på en riktig psykopat.