Juni 2017

Juni
31. Sonen – Lois Lowry
32. Flickan med gåvorna – M.R. Carey
33. Nattvägen – Kristin Hannah
34. En av oss ljuger – Karen M. Mcmanus
35. Mitt värsta år – Emma Chastain
36. Wursten och veganen – Åsa Asptjärn
37. Sunny side up – Holly Smale

 

Ålder

Äldsta: Nattvägen, 2011

Yngsta: Wursten och veganen, utgivning 5/9-2107

 

Betyg

Bästa: En av oss ljuger

Sämsta: Flickan med gåvorna

 

Format

Inbundna: 4

Pocket: 1

Övrigt: 2

Antal sidor: 2371

Hyllvärmare: 2

 

Språk

Svenska: 6

Engelska: 1

Original språket: 2

 

Genre

Skön: 2

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 5

Fakta: -

 

Serie

Första: 1

Mellan: -

Sista: 1
Extra bok: 1

Ej serie: 4

 

Författare

Män: 1

Kvinnor: 6

Män och kvinnor: -

Länder: 3, USA, England och Sverige

 

Nattvägen

 
 
Nattvägen
Författare: Kristin Hannah
Originaltitle: Night Road
Utgiven: 2011
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 170616
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Bonnier pocket
Översättare: Micka Andersson
Tryckt: 2013
Bindning: Pocket
ISBN: 9789174293524
Sidor: 397

Baksidestext
Jude Farraday har alltid satt barnen i första rummet, vilket tycks ha gett resultat: tvillingarna Mia och Zach är både skötsamma och populära. Första dagen i high school Mia känna nyinflyttade Lexi Baill, som har ett trassligt förflutet. De blir snart bästa vänner och mamma Judy tar emot den nya flickan med öppen famn. Men när det uppdagas att Lexi och Zach har förälskat sig i varandra tappar den överbeskyddande Judy fotfästet. En varm sommarnatt i slutet a terminen besannas hennes värsta farhågor. De tre ungdomarna tar ett ödesdigert beslut som kommer att slå både familjen Farradays och Lexi Baills liv i spillror.

Första meningen
Hon står vid hårnålskurvan på Night Road.
 

Detta är den tredje boken av Kristin Hannah som jag läser och alla har hittills följt samma mönster. Vilket i och för sig inte är helt fel, men det blir ganska förutsägbart. Å andra sidan så vet man vad man får, något som kan vara mycket värt ibland.
 
Jag fastnade dock inte riktigt för karaktärerna. Var mest irriterad på dem och kände att de var väldigt stereotypa och överdrivna. Något som jag tycker att det ofta kan vara när det kommer till amerikanska författare. Däremot så tyckte jag att själva historien var bra. Även den var kanske lite klyschig men det berodde nog mer på karaktärerna att det blev så än på historien.

Flickan med gåvorna

 
 
Flickan med gåvorna
Författare: M.R. Carey
Originaltitle: The girl with all the gifts
Utgiven: 2014
Serie: -
Genre: Fantasy
Utläst: 170607
Betyg: 1/5

Denna utgåva
Förlag: Ordfront
Översättare: Johanna Svartström
Tryckt: 2016
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789170378836
Sidor: 391

Baksidestext
Melanie är en mycket speciell flicka. Dr Caldwell kallar henne för >>vårt lilla geni<<. Varje morgon väntar Melanie i sin cell i militärbunkern på att dagens lektion ska börja. När de hämtar henne håller en vakt pistolen riktad mot hennes huvud medan två andra hjälps åt att spänna fast henne i stolen. Hon tänker att de nog inte tycker om henne. Ibland skojar hon och säger att hon faktiskt inte bits. Men ingen krattar.

Första meningen
Hon heter Melanie.
 

Den här boken har det tagit ca två månader för mig att läsa ut. Började på den och la ner den, tog upp den ingen men la ner den och så höll jag på. Det var alltså med andra ord ingen bok jag fastnade för, kändes mer som ett tvång att läsa ut den. Men nu är det i varje fall över.
 
Jag hade egentligen inte läst någonting om boken i sig utan sett filmtrailer och tänkt att den kanske kan vara något att ha. Men det funkade inte alls för mig (så kommer inte se filmen heller efter det här). Jag tyckte inte om någon av karaktärerna och hade därmed ingen att "heja på". Det blev ganska ointressant och kändes omotiverade att läsa vidare.