Maj 2017

Maj
24. Skuggkysst – Richelle Mead
25. Kungen kommer – Jo Salmson
26. Skuggan och draken – Jo Salmson
27. Ett hjärta av is – Jo Salmson
28. I drottningens namn – Jo Salmson
29. Innan ankorna drunknar – Ivana Vukadinovic
30. The Enchanttress Returns - Chris Colfer

 

Ålder

Äldsta: Skuggkysst, 2008

Yngsta: Innan ankorna drunknar, 2017

 

Betyg

Bästa: Maros resa

Sämsta: Innan ankorna drunknar

 

Format

Inbundna: 4

Pocket: -

Övrigt: 3

Antal sidor: 1608

Hyllvärmare: -

 

Språk

Svenska: 6

Engelska: 1

Original språket: 6

 

Genre

Skön: 1

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 6

Fakta: -

 

Serie

Första: 1

Mellan: 4

Sista: 1
Extra bok:-

Ej serie: 1

 

Författare

Män: 1

Kvinnor: 6

Män och kvinnor: -

Länder: 2, USA och Sverige

 

Innan ankorna drunknar

 
Innan ankorna drunknar
Författare: Ivana Vukadinovic
Originaltitle: -
Utgiven: 2017
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 170523
Betyg: 1/5

Denna utgåva
Förlag: Whip media
Översättare: -
Tryckt: 2017
Bindning: Häftad
ISBN: 9789188265630
Sidor: 207

Baksidestext
”En råhet so jag bara sett glimtar av tidigare sveper över dig om rinnande stål, tar över hela din person. Vi delar inga drömmar längre, sover långt ifrån varandra. Hela tillvaron är som att andas genom ett sugrör.”
18-åriga Zandra vill göra misstag med flit. Så att hon har något att skriva dikter om sen. När hon på planet till New York träffar Oliver verkar han först vara det perfekta misstaget att göra. Men allt blir fel. Zandra får svårt att koncentrera sig på annat än att få pojkvännen Johannes att förlåta henne och på sina feta lår. Kläderna blir snabbt för stora, huden genomskinlig och nyckelbenen vassa. I övrigt läser hon Pro-Ana-bloggen Happyandskinny och suger i sig thinspiration. Men trots att vågen siffror klättrar nedåt känner sig hon sig tjock i själen. Under sommaren praktiserar Zandra som fotograf på en tidningsredaktion i en mindre ort utanför Linköpig. Där träffar hon småbarnsmamman Tanja som bara tänker på politik, sin exman Julian och att få många lajks på Facebook. Johannes spelar mest datorspel och äter nudlar. Och i bakgrunden lurar Oliver...

Första meningen
För bara en timme sen höll du om mig på Arlanda.
 

Usch vilken sopig bok. Hela boken kändes konstlad och desperat. Författaren ville så hemskt gärna skriva hippt, modernt och ungdomligt men det märks tydligt att det var länge sedan hon var 18 år själv. Och det karaktärerna som var äldre var bara patetiska.
 
Att boken huvudsakligen utspelar sig i Linköping ville Vukadinovic påpeka så ofta som bara möjligt. Så pass ofta att det blev lite löjligt. Jag tycker egentligen att det är jättekul att man väljer en annan plats än Stockholms närområde men att hålla på och tjata om det förtar det.

Maros resa

 
Kungen kommer, Skuggan och draken, Ett hjärta av is och I drottningens namn
Författare: Jo Salmson
Originaltitle: -
Utgiven: 2013, 2014
Serie: Maros resa #1-4
Genre: 6-9 år
Utläst: 2017-05-17
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Bonnier Carlsen
Översättare: -
Tryckt: 2016
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789163892660
Sidor: 425

Baksidestext
Maro får ett hemligt uppdrag. Han sak hämta den magiska drycken år kung Edric. Men resan blir inte det äventyr han drömt om… Det blir mycket, mycket farligare!

Första meningen
Tilian höjer svärdet och rider rakt mot mig.

Serie
1. Kungen kommer
2. Skuggan och draken
3. Ett hjärta av is
4. I drottningens namn

 


Det här var precis vad jag behövde läsa just nu. Är inne i en period där jag börjar på många böcker men inte har någon lust att fortsätta med dem. Med denna lättlästa serie var det som att jag var mitt gamla jag igen. Jag kunde koppla av och strunta i allt annat som pågår runt omkring (eller egentligen så är väl problemet i mitt fall det som inte händer).

 

Maro vill inget hellre än att bli en av kungens riddare men han har vill inte vänta, vilket resulterar i att han gör bort sig så pass att hans pappa förlorar förtroendet för honom. Men om Maro utför ett hemligt uppdrag åt kungen så lovar han att göra honom till riddare i varje fall. Under resans gång så börjar dock Maro fundera på om han verkligen vill bli en av kungens riddare.