Robert Arthur och demonprofessorn

 

Robert Arthur och demonprofessorn
Författare: Charles Gilman
Originaltitle: Professor Gargoyle
Utgiven: 2012
Serie: Lovecraftskolan #1
Genre: Barn
Utläst: 160330
Betyg: 2/5

Denna utgåva
Förlag: Känguru
Översättare: Carina Jansson
Tryckt: 2015
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789176630006
Sidor: 146

Baksidestext
Tolvårige Robert Arthur har just börjat sjunde klass – och som om det inte vore jobbigt nog har han också tvingats byta skola. Det enda bekanta ansiktet tillhör Glenn, Roberts plågoande från mellanstadiet. Dessutom blir det snart tydligt att den nybyggda skolan inte är riktigt som andra skolor… Lovecraft är fylld av en massa märkligheter: tvehövdade råttor, mystiska jättebläckfiskar och demonportaler till en parallell värld! Elever försvinner spårlöst och Robert ser sin naturkunskapslärare äta en levande hamster. Vad är det egentligen om pågår, och kan Robert stoppa de onda krafter som hotat att förgöra hela skolan?

Första meningen
Robert Arthur var omgiven av främlingar.

Serie
1. Robert Arthur och demonprofessorn
2. Robert Arthur och monstersystrarna
3. Teacher´s pest (ej översatt)
4. Substitute creature (ej översatt)

 


Det här är försat boken om Robert Arthur som precis har börjat på en helt ny skola, alla hans kompisar började på den andra hgstadieskolan och där med är Robert alldeles ensam första skoldagen. Han träffar en obekant tjej på invigningen som verkar vara ganska schyst men det visar sig att hon inte riktigt är vad hon verkar. Det mesta på skolan är inte riktigt vad det verkar. Robert försöker lista ut vad som faktiskt händer på skolan och vad alla underliga händelser beror på, vilket leder in honom på en farlig resa.
 
Den här boken var helt okej. Inte den bästa eller mest spännande 9-12 bok jag läst, men absolut något man kan sätta i händerna på en mellastadie-elev utan att bli utskrattad av dem. 

Kommentera inlägget här :