Tjuvarnas herre

 
Tjuvarnas herre
Författare: Cornelia Funke
Originaltitle: Herr der Diebe
Utgiven: 2000
Serie: -
Genre: 9-12 år
Utläst: 161205
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Opal
Översättare: Gunilla Borén
Tryckt: 2016
Bindning: Pocket
ISBN: 9789172998223
Sidor: 373

Baksidestext
Bo var alldeles säker på att på nätterna, när duvorna sov på taken och människorna låg i sina sängar, då tillförde Venedig de gyllene hästarna och de bevingade lejonen som stod mellan stjärnorna.  Och Tjuvarnas herre förstås. Den hemlighetsfulle Scipio, som erbjöd Bo och hans bror Prosper beskydd när de som mest behövde det. Tillsammans med tre andra föräldralösa barn, som även de har behövt gömma sig för vuxna i sin värld, fick de bo i en övergiven biograf långt inne i stadens labyrint av gränder och kanaler. Men kanske finns det ingen säkerhet. Inte ens för Tjuvarnas herre.

Första meningen
Det var höst i månstaden när Victor första gången hörde talas om Prosper och Bo.

 

Jag gllar verkligen Funkes berättelser. Allt som jag har läst av henne har varit fantastiskt, magiskt och oväntande. Hon har en förmåga att skriva övernaturliga sagor utan att det blir överdrivet och overkligt. Jag håller med om att det låter nog ganska konstigt men det är så jag upplever det. Att trots det alltid är magi med i Funkes böcker så känns det på något sätt verkligt.
 
Tjuvaras herre får ett uppdrag som kommer ge deras lilla grupp en säkerhet som de bara kunnat drömma om. Men det är inte vara så lätt som de först tror. Inte när man har en detekiv på halsen och när stora hemligheter kommer visa sig vara ödesdigra för deras närmaste framtid.

Kommentera inlägget här :