Bridget Jones: Mad about the boy

 

Bridget Jones: Mad about the boy
Författare: Helen Fielding
Originaltitle: Bridget Jones: Mad about the boy
Utgiven: 2013
Serie: Bridget Jones #3
Genre: Skön
Utläst: 161027
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Månpocket
Översättare: Marianne Mattsson
Tryckt: 2015
Bindning: Pocket
ISBN: 9789175030976
Sidor: 397

Baksidestext
Bridget Jones är här igen! Femtioplus, två barn, fortfarande trassel på kärleksfronten. Och sociala medier gör inte livet lättare...
Vad gör man med en väninna som har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årstfest? Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar? Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittrar? Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid?
Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående, twittrande och dejtande mamma i en ålder som vissa omoderna människor kallar ”medelåldern”.

Första meningen
Talitha ringde och lät så där dramatisk som hon alltid gör med sin ”nu ska vi vara diskteta men galet överdrivna”-röst.

Serie
1. Bridget Jones dagbok
2. På spaning med Bridget Jones
3. Bridget Jones: Mad about the boy
4. Bridget Jones baby (kommer i november)

 


Jag var och kollade på Bridget Jones baby (lite annorlunda att boken kommer först efter filmen) för några veckor sedan och älskade den. Tycker nog att det är den bästa Bridget Jones filmen. Så där skratta-högt-samtidigt-som-hjärtat-brister film. Och på ett sätt så tycker jag att den filmen skulle bli ett jättefint slut för världens snurrigast singel men ändå så hoppas jag lite på att det görs en film även på denna boken.
 
Bridget finner sig än en gång singel, men denna gången har hon även två små barn att ta hand om utöver sig själv. Och Bridget är fortfarande sig lik. Hon läser sina självhjälpsböcker, gör sina listor och bryter alla sina nyårslöften. Men fixar hon verkligen att bolla en karriär och mammarollen samtidigt. Med tanke på hennes tidigare meriter så har vi fog för att vara oroliga.

Kommentera inlägget här :