Skräckresan med Titanic

 

Skräckresan med Titanic
Författare: Kim M. Kimselius
Originaltitle: -
Utgiven: 2014
Serie: Theo- och Ramonaäventyr #2
Genre: 9-12 år
Utläst: 161102
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Roslagstext
Översättare: -
Tryckt: 2014
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789186485467
Sidor: 202

Baksidestext
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.
Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberg som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes. Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet. ”Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!” Theo pekade ut över havet. ”Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa ner till kojs”, sa en besättningsman. De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.

Första meningen
Hon låg i det iskalla vattnet och klamrade sig fast vid däcksstolen.

Serie
1. Månstenen
2. Skräckresan med Titanic
3. Sveriges Pompeji : Sandby borgs öde
4. Det osynliga folket på Island

 


Allting som har med Titanic är ju spännande. Man vet exakt hur det kommer sluta men ändå finns det en lite bit i mig som hoppas på att det inte ska gå så illa. Och det är precis det som får Ramona och Theo att åka dit med hjälp av den magiska månstenen. De tänker nämligen att de ska varna kaptenen för det olycksbådande isberget.
 
Problemet är bara att det kan vara nyckfullt att resa i tiden. Så fort de kommer på båten så försvinner alla deras minnen fram till just den tidpunkten. Men de har en oroskänsla i magen som de inte blir av med hur mycket personalen än säger att båten är osäkbar.
 
Det här var den första boken av Kimselius för mig. En galet produktiv författare som jag stötte på under bokmässan. Passade då på att köpa tre av hennes böcker och få dem signerade. Tycker det är så roligt och att det tillför något extra när jag fått träffa författaren i verkligheten.

 

 

Kommentera inlägget här :