Vita spår

Vita spår
Författare: Emelie Schepp
Originaltitle: -
Utgiven: 2015
Serie: Jana Berzelius #2
Genre: Deckare
Utläst: 150416
Betyg: 2/5

Denna utgåva
Förlag: Wahlström & Widstrand
Översättare: -
Tryckt: 2015
Bindning: Storpocket
ISBN: 9789146230106
Sidor: 338

Baksidestext
Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord ha ren ung kvinna hittats död. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vart var de på väg? Ett tragiskt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt är hon hade tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sin mörka bakgrund. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man som hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta honom innan polisen gör det. Misslyckas hon riskerar hon att förlora allt.

Första meningen
Flickan satt tyst och tittade ner i talriken med yoghurt och skivade jordgubbar.

Serie
1. Märkta för livet
2. Vita spår
3. Prio ett (kommer i maj)

 


Detta är alltså de andra boken om Jana Berzelius och som även den utspelar sig i Norrköping.Precis som med den första så blev jag inte helt såld på denna boken, men det har ju med att jag inte är så förtjust i deckargenren överhuvudtaget. Min mamma däremot blev helt tokig i båda två och frågade när hon lämnade tillbaka den andra boken "Fanns det en tredje bok också?", men hon får vänta ett lite tag till då Prio ett inte släpps förrän i mitten av maj.

 

 
Denna gången är det en smuglingshärva som får ljus på sig då en av deras "packåsnor" hittas död på ett X2000-tåg. Men ju mer de undersöker fallet, desto mer komplicerat blir det och visar sig leda till ställen som ingen först kunnat tänka sig. Men jag tycker att det är ett måste att ha läst den första boken innan, annars är det mycket som man inte riktigt kommer att hänga med i och det tror jag att denna boken skulle förlora på.
 
Ett godkännt betyg för Vita spår och den var bättre än den första då den inte var riktigt lika rörig och att man hade mycket av bakgrundsfaktan för Jana redan klar.

Kommentera inlägget här :