Robert Arthur och monstersystrarna

 

Robert Arthur och monstersystrarna
Författare: Charles Gilman
Originaltitle: The Slither Sisters
Utgiven: 2013
Serie: Lovecraftskolan #2
Genre: 912 år
Utläst: 160424
Betyg: 2/5

Denna utgåva
Förlag: Känguru
Översättare: Carina Jansson
Tryckt: 2015
Bindning: Inbundet
ISBN: 9789176630013
Sidor: 152

Baksidestext
Sarah och Sylvi Price är två helt vanliga enäggstvillingar som går på den nystartade skolan Lovecraft. Åtminstone tror de flesta av deras klasskamrater det – men tolvårige Robert Arthur vet bättre. Bakom de söta och populära systrarnas fasader döljer sig två demoner som med alla medel försöker kidnappa skolans elever och stänga in deras själar för evigt. De enda som är modiga nog att stoppa dem är Robert och hans bästa vänner: den före detta mobbaren Glenn, spöket Karina och Roberts husdjur – en tvehövdad råtta med omättlig aptit. Och medan systrarna smider sina ondsinta planer gör Robert och hans kompisar allt för att stoppa dem…

Första meningen
Robert Arthur och Glenn Torkells satt på rektorsexpeditionen.

Serie
1. Robert Arthur och demonprofessorn
2. Robert Arthur och monstersystrarna
3. Teacher´s pest (ej översatt)
4. Substitute creature (ej översatt)

 


I den andra boken om Lovecraftskolan är det elevrådsordförare-val på gång. Favoritkandidaten är Sarah Price som är ett förklätt moster, bokstavligen. För att inte Sarah ska vinna och därmed få kontroll över alla eleverna, vilket betyder att Tillinghast skulle kunna skapa den monsterarme han så gärna vill ha, måste Robert ställa upp i valet och vinna istället för Sarah. Något som inte blir lätt eftersom valet är om två dagar.
 
Även denna bok, precis som den första, var okej. Jag tycker mycket om twisten på slutet, när man tror att allt är bra så änder det något som sätter allt på spel igen.

Kommentera inlägget här :