En av oss ljuger

 
En av oss ljuger
Författare: Karen M. Mcmanus
Originaltitle: One of us is lying
Utgiven: 2017
Serie: -
Genre: Unga vuxna
Utläst: 170620
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: B. Wahlströms
Översättare: Jan Risheden
Tryckt: 2017
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789132179716
Sidor: 388

Baksidestext
Fem elever samlas i ett klassrum för kvarsittning: Toppstudenten Bronwyn som kallt räknar med att komma in på Yale. Den lugna basebollkillen Cooper som kommer överens med alla. Populära Addy med det perfekta håret och den perfekta pojkvännen. Nate, skolans badboy som är känd hos polisen för narkotikabrott. Simon, skaparen av skvallerappen och bloggen About That, vars uppdateringar hela skolan följer. Något går fel. Under kvarsittningen dör en av eleverna, och vad som till en början ses som en olyckshändelse förvandlas snabbt till en mordutredning. Polisen misstänker de fyra överlevande eleverna och börjar nysta i en härva av lögner. Vem är egentligen skyldig? Vem av dem ljuger?

Första meningen
En sexvideo.
 

Om man tittar på omslaget och läser på baksidan så förstår man att boken är ganska klyschig. Men Mcmanus har gjort det till en del av historien vilket gör att det funkar riktigt bra. En perfekt bok för sommarläsningen. Så där lagom med spänning och mystik så att man försöker luska ut själv vem som gjorde det. Men så pass förutsägbar att man inte behöver tänka allt för mycket.
 
Fick lite Kody Keplinger-känsla av denna boken och började åter igen hoppas på att hon kommer med en ny bok snart. Och om Mcmanus släpper en till bok kommer jag definitivt att läsa den direkt!

Kommentera inlägget här :