Nattvägen

 
 
Nattvägen
Författare: Kristin Hannah
Originaltitle: Night Road
Utgiven: 2011
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 170616
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Bonnier pocket
Översättare: Micka Andersson
Tryckt: 2013
Bindning: Pocket
ISBN: 9789174293524
Sidor: 397

Baksidestext
Jude Farraday har alltid satt barnen i första rummet, vilket tycks ha gett resultat: tvillingarna Mia och Zach är både skötsamma och populära. Första dagen i high school Mia känna nyinflyttade Lexi Baill, som har ett trassligt förflutet. De blir snart bästa vänner och mamma Judy tar emot den nya flickan med öppen famn. Men när det uppdagas att Lexi och Zach har förälskat sig i varandra tappar den överbeskyddande Judy fotfästet. En varm sommarnatt i slutet a terminen besannas hennes värsta farhågor. De tre ungdomarna tar ett ödesdigert beslut som kommer att slå både familjen Farradays och Lexi Baills liv i spillror.

Första meningen
Hon står vid hårnålskurvan på Night Road.
 

Detta är den tredje boken av Kristin Hannah som jag läser och alla har hittills följt samma mönster. Vilket i och för sig inte är helt fel, men det blir ganska förutsägbart. Å andra sidan så vet man vad man får, något som kan vara mycket värt ibland.
 
Jag fastnade dock inte riktigt för karaktärerna. Var mest irriterad på dem och kände att de var väldigt stereotypa och överdrivna. Något som jag tycker att det ofta kan vara när det kommer till amerikanska författare. Däremot så tyckte jag att själva historien var bra. Även den var kanske lite klyschig men det berodde nog mer på karaktärerna att det blev så än på historien.

Kommentera inlägget här :