Innan ankorna drunknar

 
Innan ankorna drunknar
Författare: Ivana Vukadinovic
Originaltitle: -
Utgiven: 2017
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 170523
Betyg: 1/5

Denna utgåva
Förlag: Whip media
Översättare: -
Tryckt: 2017
Bindning: Häftad
ISBN: 9789188265630
Sidor: 207

Baksidestext
”En råhet so jag bara sett glimtar av tidigare sveper över dig om rinnande stål, tar över hela din person. Vi delar inga drömmar längre, sover långt ifrån varandra. Hela tillvaron är som att andas genom ett sugrör.”
18-åriga Zandra vill göra misstag med flit. Så att hon har något att skriva dikter om sen. När hon på planet till New York träffar Oliver verkar han först vara det perfekta misstaget att göra. Men allt blir fel. Zandra får svårt att koncentrera sig på annat än att få pojkvännen Johannes att förlåta henne och på sina feta lår. Kläderna blir snabbt för stora, huden genomskinlig och nyckelbenen vassa. I övrigt läser hon Pro-Ana-bloggen Happyandskinny och suger i sig thinspiration. Men trots att vågen siffror klättrar nedåt känner sig hon sig tjock i själen. Under sommaren praktiserar Zandra som fotograf på en tidningsredaktion i en mindre ort utanför Linköpig. Där träffar hon småbarnsmamman Tanja som bara tänker på politik, sin exman Julian och att få många lajks på Facebook. Johannes spelar mest datorspel och äter nudlar. Och i bakgrunden lurar Oliver...

Första meningen
För bara en timme sen höll du om mig på Arlanda.
 

Usch vilken sopig bok. Hela boken kändes konstlad och desperat. Författaren ville så hemskt gärna skriva hippt, modernt och ungdomligt men det märks tydligt att det var länge sedan hon var 18 år själv. Och det karaktärerna som var äldre var bara patetiska.
 
Att boken huvudsakligen utspelar sig i Linköping ville Vukadinovic påpeka så ofta som bara möjligt. Så pass ofta att det blev lite löjligt. Jag tycker egentligen att det är jättekul att man väljer en annan plats än Stockholms närområde men att hålla på och tjata om det förtar det.

Kommentarer :

#1: Ivana Vukadinovic

Hej!
Vad tråkigt att du inte tyckte om boken. Men tack ändå för att du tog dig tid att läsa den! =)
/Ivana

skriven

Kommentera inlägget här :