The Choice

Författare: Nicholas Sparks
Utgiven: 2007
Utläst: 130424
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Sphere
ISBN: 978-0-7515-4057-4
Utgiven: 2010
Sidor: 311
 
Baksidestext
Travis Parker has everything a man could want: a good job; loyal friends; his dream home in small-town North Carolina. In full pursuit of the good life, he believes that a serious relationship whit a woman would only cramp his style.
 
That is untill Gabby Holland moves in next door. Despite Travis's attempts to be friendly, she seems to have a chip on her shoulder about him. But something compels Travis to get to know his new neighbour. His persistent efforts lead them both to make tough decisions, the consequences of which neither could have foreseen.
 
The Choice confronts us with the most heart-wrenching question of all: how far would you go to keep the hope of love alive?
 
Projekt: Hyllvärmare 
 

Jag blev faktiskt lite besviken på denna boken. Jag har ju hela tiden höjt Nicholas Sparks till skyarna (och kommer nog fortfarande göra det) men den här boken låg inte riktigt på samma nivå som de andra böckera jag läst av honom. Men det är nog ingen författare, som har skrivit så pass många böcker, som kan hålla top nivå hela tiden. Och självklart får man sina favoriter som är svåra att jämföra med.
 
Travis är en typisk ungkarl med en lång rad kortvariga romanser efter sig. Men han har aldrig riktigt saknat det som hans gifta vänner har. Han anser inte att det är en livsstil som skulle passa honom. Men han kan inte riktigt få grepp om grannkvinnan och han gör allt han kan för att lära känna henne.
 
Andra bloggar om boken
Cym Lowell
Fremd High School
Taggar: Nicholas Sparks;

Varma kroppar

Författare: Isaac Marion
Originaltitle: Warm Bodies
Utgiven: 2010
Utläst: 130415
Betyg: 4/5
 
Denna utgåva
Förlag: Månpocket
Översättare:Kristoffer Leandoer
ISBN: 978-91-7503-162-0
Utgiven: 2013
Sidor: 287
 
Baksidestext
Städerna vi strövar genom är lika ruttna som vi. Jag vet inte vad som hänt. Sjukdom? Krig? Eller beror allt på oss? De Döda som kom i de Levandes ställe?
 
Världen har fyllts med zombier och R är en av dem. Han lever på den övergivna flygplatsen, och söker sin föda inne i staden. Det är då han möter Julie...
 

Oooh, riktigt bra! Jag har hört mycker bra om denna bok och när jag såg trailern till filmen så fans det inga tvivel om att jag var tvungen att läsa den. Och helst innan jag såg filmen så att jag fick skapa mina egna bilder. Så när jag snubblade över den på jobbet så hade ja inget annat val än att köpa den.
 
R är ingen typisk zombie, han har en slags längtan efter mänskighet som de andra inte tycks ha. Han gör allt för att behålla någonting från hans tidigare liv, trots att han inte har några minnen från det. De enda gångerna han känner sig någolunda levande är när han äter mäniskohjärnor, och då är det endast stulna minnen han upplever. I samband med en jakt efter föda och och mänskliga minnen stöter han på Julie. Något som kommer att förändra hans nuvarande tillvaro.
 
Andra bloggar om boken
Boklotus
Swedish Zombie
Tonårsboken