Jag är Zlatan

Författare: David Lagercrantz
Utgiven: 2011
Utläst: 130221
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Albert Bonnier
Utgiven: 2011
Sidor: 422
 

Man fick helt klart en bättrre förståelse för varför han beter sig som han gör, att han kör hela den där kaxiga och lite dryga stilen. Och det var jättekul att få hela historien, från den taniga killen som spelade fotboll på gården till en av de mest älskade och hatade fotbollsspelaren i världen.
 
Det var dock lite för mycket fotbollssnack för mig, inte för att jag hade föräntat mig något annat och det är ju klart att det ska vara så, annars hade det ju varit lite konstigt. Men ni får förstå mig när jag säger att jag endast tittar på fotboll under de stora mästerskapen så kan jag inte kallas för en fotbollstjej. Med andra ord så förstod jag inte var han pratade om. Utöver det är det bara en sak som jag blev lite irriterad över. Jag förstår vilken effekt de var ute efter när de valde att skriva hela boken i talspråk me det fukar inte riktigt för mig.
 
Men jag vill ändå avsluta med att säga att jag ändå tyckte att bokens helhet var bra och helt klart läsvärd.

Angelas dotter

Författare: Kristin Hannah
Originaltitle: The Things We Do for Love
Utgiven: 2004
Utläst: 130218
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Albert Bonnier
Översättare: Gunilla Holm
Utgiven: 2006
Sidor: 381
 
Baksidestext
Angela Malone är yngst av tre systar och har alltid varit familjens >>prinsessa<<, säker på att livet skulle vara en danss på rosor. Hon mötte tidigt sn stora kärlek Conlan, de gifte sig, fick intresssanta, välavlönade jobb och levde ett utåtriktat storstadsliv i Seattle. Men inga barn. Angela försökte desperat att bli gravid, men fick flera missfall. å äntligen föddes lilla Sophia, men efter bara några dagar orkade inte hennes hjärta, och barnkammaren stod åter tom.
 
Nu är Angela trettioått år och hennes äktenskap har inte klarat påfrestningarna. Efter skilsmässan återvänder hon till sin livliga familj med en trygg mamma och systrar med vartin barnaskara. hon flyttar in i ett litet hus id havet och börjar arbete i familjens italienska restaurang. Så småningom börjar livet se ljust ut igen och hon återser den man som en gång väckte hennes kärlek. Men så möter hon en ung flicka som kommer förändra hennes liv.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Den här är en ganska förutsägbar historia, det är fruktansvärt lätt att lista ut vad som kommer att hända. Men den är ändå väldigt fin och läsvärd. Och det är ju faktiskt rätt skönt med förutsägbarhet någon gång i bland.
 
Det var Angelas besatthet av att få barn som krossade hennes äktenskap. När skilsmässoprocessen är över flyr hon hem till den tygga hemstaden och familjen. Väl hemma gör hon allt för att glömma det hon förlorat genom att djup dyka i jobbet med familjens restaurang. Men det är ett tom rum som hon, oavsätt vad hon gör, inte kan fylla, tills hon möter Lauren.
 
Jag har tidigare läst Sanningens ögonblick av Hannah, som också handlade om ett tilltraslat familjeförhållade. Någonting som jag tycker att hon gör väldigt bra. Får se om det blir så att jag läser någonting mer av henne.

The last of the red-hot vampires

Författare: Katie MacAlister
Utgiven: 2007
Utläst: 130205
Betyg: 1,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Signet
Utgiven: 2007
Sidor: 340
 
Projekt: Hyllvärmare
 
Baksidestext
Physicist Portia Harding's life is grounded in facts. There's noting that can't be explained by logic and science... until she travels whit her best friend to England and accidentally summons an ethereal virtue who bequeaths her gift of weather control to Portia.
 
Now Portia is walking around with a literal cloud over her head and a heart-stoppingly handsome maniac trying to kidnap her. But Theondre North is no run-of-the-mill lunatic. He's a nephilim - the son of an angel - who needs Portia's help to change his fate. Problem is, Portia's down-to-earth attitude frustrates beings from both heavenly and hellish realms, and gets Theo turned into a vamprie. But at least he has Portia to satisfy his newfound hunger... and possibly save his soul.
 

Den här boken var lite för mycket för mig, lite för mycket av allt. Om man strippade bort allt onödigt tjafs från själva grund historien hade det kunnat bli något av den men nej då, så blev det inte. 
 
Boken handlar om Portia som följer med sin bästa vän Sarah, som är författare, till England på en research-resa. Problemet är att Portia är vändigt realistisk medan Sarah tror på allt övernaturligt, vilket även speglar sig i hennes böcker. När de besöker en magiskplats råkar Portia kalla på en, med brist på ord, gud som ger henne hennes kraft att kontrolera vädret. Först avvisar Portia det hela och menar på att det enbart var en hallucination, men efter några dagar kan hon inte längre ignorera faktumet att hon måste ta itu med det.
 
Men som sagt så blev det hela alldeles för mycket. Jag menar det var verkligen 130km/h från första sidan, Jag brukar gilla när det är myckcet som händer men det här var inte underhållande.
Taggar: Hyllvärmare;