Spökhanden

  
Författare: Selma Lagerlöf
Utgiven: 1898
Betyg: 3,5/5

Denna utgåva
Förlag: Novellix
Utgiven: 2012
Sidor: 22

Jobbade på Akademibokhandeln igår och då fick vi läsex på de fyra noveller som Novellix snart ger ut. Eftersom det snart är påsk och de inte är högre än ca tio centimeter så passar det perfekt att lägga i påskägget om man inte bara vill ge godis.

Då den bara är på 22 sidor så går det självklart väldigt snabbt att läsa vilket är bra om man vill ha någonting litet att pausa vardagen med. Jag tycker faktiskt att det var en ganska rolig novell. Den handlade om en ung kvinna som bor i ett hur där det kommer fram en spökhand om någon fuskar. Det är en sådan historia som det skulle kunna byggas myter om, jag tänkte på det där programet urban legeds när jag läste den.

Så var lite unik och lägg Selma i påskägget!

Kärleken kan inte vänta


Författare: Liz Fielding
Utgiven: 2001
Betyg: 2/5

Denna utgåva
Förlag: Harlequin
Ugiven: 2002
Sidor: 158

Nej du, detta var ingen hitt. Trotts att det var väldigt kort så var den fruktansvärt uttråkande. Visst hade den sina ljusa stunder men de var varken tillräckligt många eller tillräckligt ljusa för att överväga allt det dåliga.

Det handlar om en man och en kvinna som ska gifta sig efter att de bara varit tillsammans i fem månader men när bröllpsdagen väl är där ångrar sig båda och smiter därifrån. Men de råkar stötta ihop med varandra under flykten och inser att de egentligen inte kände varandra men att de är upp över öronen kära ändå.

Den är så osannolik att jag mår illa. Det är inte troligt att det kan uppstå så många missförstånd. Kass helt enkelt.

En gyllene bur


Författare: Julia Herbert
Utgiven: Som följetong i Allers 1980
Betyg: 4,5/5

Denna utgåva
Förlag: Allers Förlag AB
Utgiven: 1982
Sidor: 160

Detta är en av de 43 böcler som jag fick av min moster förra veckan och jag är verkligen glad att jag fick den eftersom den var superbra! Den passade mig perfekt då den utspelades i en exotisk miljö, innehöll både äventyr och romantik och var väldigt kort (jag kan tröttna ganska lätt på tjocka böcker).

En gyllene bur handlar om Felicity som tillsammans med sin kusin, Rosanna blir tillfånga tagna av pirater som tar dem till Algeriet. Där förs de til deyens harem i väntan på vad som ska hända med dem. Vi får där se hur de anpassar (eller brist på anpassning för Rosanna) sig till deras nya situation. Eftersom det är en så pass kort berättelse så kan jag inte säga så mycket mer uan att avslöja för mycket. Men jag kan tänka mig att ni ändå kan lista ut vad som kommer hända.