April 2017

April
20. Omgiven av idioter – Thomas Erikson
21. Nelly Rapp och gastarna i skolan – Martin Widmark
22. Bridget Jones baby – Helen Fielding
23. Meningen med ett (mitt) liv – Moni Nilsson

 

Ålder

Äldsta: Meningen med ett (mitt) liv, 2013

Yngsta:  Nelly Rapp och gastarna i skolan, 2017

 

Betyg

Bästa: Meningen med ett (mitt) liv

Sämsta: Omgiven av idioter

 

Format

Inbundna: 2

Pocket: 1

Övrigt: 1

Antal sidor: 818

Hyllvärmare: -

 

Språk

Svenska: 4

Engelska: -

Original språket: 3

 

Genre

Skön: 1

Deckare: -

Memoarer/Biografier: -

Barn/Ungdom: 2

Fakta: 1

 

Serie

Första: -

Mellan: -

Sista: 3
Extra bok:-

Ej serie: 1

 

Författare

Män: 2

Kvinnor: 2

Män och kvinnor: -

Länder: 2, Sverige och England

 

Bridget Jones baby

 

Bridget Jones baby
Författare: Helen Fielding
Originaltitle: Bridget Jones’s Baby
Utgiven: 2016
Serie: Bridget Jones #4
Genre: Skön
Utläst: 170422
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Månpocket
Översättare: Hanna Williamsson
Tryckt: 2017
Bindning: Pocket
ISBN: 9789175036397
Sidor: 204

Baksidestext
20:45. Inser att det funnits många tillfällen i mitt liv då jag har fantiserat om att gå på ultraljudsundersökning med Mark eller Daniel – bara inte med båda två på samma gång.
Ständiga singeln Bridget Jones känner den biologiska klockan ticka allt snabbare när hon plötsligt blir gravid i elfte timmen. Fantastiskt. Om det inte vore för den viktiga men lite besvärande frågan: vem är far till barnet? Är det den pålitlige, framstående människorättsadvokaten Mark Darcy? Eller den charmige, humoristiske skitstöveln Daniel Cleaver?

Första meningen
Älskade Billy,

Serie
1. Bridget Jones dagbok
2. På spaning med Bridget Jones
3. Bridget Jones: Mad about the boy
4. Bridget Jones baby

 


Såg ju filmen när den gick på bio och tyckte att den var så rolig, bra och härlig. Den sak jag kanske tyckte allra bäst om var att det var en ny kille med i handlingen. Det gjorde att det kändes lite nytt och fräscht istället för att vara precis samma upplägg som de tidigare historierna. Men tyvärr så Daniel med i boken igen... vilket får mig att fundera på om ändringen i filmen var på grund av att Hugh Grant inte ville vara med i en till Bridget Jones-film.
 
Det var även en del andra saker som var annorlunda mellan boken och filmen, vilket jag tyckte var lite tråkigt då jag tyckte att det var den absolut bästa av filmerna. Hursomhaver så var det en väldig Bridget Jonesig bok men det var lite mer ruter i henne jämfört med icke gravida Bridget.

Omgiven av idioter

 
Omgiven av idioter
Författare: Thomas Erikson
Originaltitle: -
Utgiven: 2014
Serie: -
Genre: Fakta
Utläst: 170420
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Hoj förlag
Översättare: -
Tryckt: 2017
Bindning: Häftad
ISBN: 9789175579337
Sidor: 296

Baksidestext
Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger - hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium? Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser - möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse - och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att miska mängden idioter i din omgivning, hälsningar Thomas Erikson.

Första meningen
IPU Profilanalys har en över 20 år lång historia i Sverige.
 

Vi har pratat ganska mycket om de olika färger på jobbet så jag hade redan bra koll på vad det hela handlar om innan jag  började läsa den här boken. Och det mesta som författaren tog upp var för mig repetition med en del fördjupning. Så tyvärr lärde jag mig inte så mycket nytt, det blev mer uppfräschning av redan befintlig kunskap.
 
Det var dock ändå underhålland att läsa Omgiven av idioter, jag fastnade framförallt för exemplet om ilska. Kände igen mig själv och många andra i just de exemplena. Något som jag däremot inte tyckte om var att det var så mycket upprepningar. Det var bara irriterande att läsa i princip exakt samma sak två gånger.
 
Ytterligare en sak jag inte var förtjust i är att det hela tiden utgick ifrån försäljning. Nu jobbar ju jag som just butiksförsäljare men jag hade mycket hellre sett att exemplen bottnade i icke arbetssituationer.