Dear JohnSkrevs av Nicholas Sparks 2006, 338 sidor.

Jag absolut älskade den här boken!!! Den är fylld med både glädje och sorg, vilket gör att hela historien och alla karaktärer känns så verkliga.

Vi får följa John Tyree och hur hans liv under 6 år förändras. När han var ung var han lite av en buse. Han gjorde många saker han inte borde, så som att bråka på stan och behandlade sin pappa respektlöst. Han halkar in hos armen av en ren slump men det visar sig att han är som klippt och skuren för det.

När han en dag träffar Savannah, en underbar tjej som sprudlar av energi, när han är på permission hos sin pappa leker livet och det finns ingenting som kan stoppa honom. Tills 11 september inträffar.

John som skulle sluta hos armen i december det året för att vara med Savannah känner sig pliktskylldig att han ska ta förlängning och skydda sitt land. Det är dock ett beslut som är smärtsamt för Savannah och det tär på deras förhållanden.

Allt som allt är det här en bok om hur livet ändras av så väl små som stora händelser, och det är en av anldeningarna till att tycker så mycket om den. En annan är den att det inte är en typisk tjejbok eller typiskt någonting. Det är en bok som både tar upp de bra och dåliga sidorna som livet har att ge. Dear John får toppbetyg av mig 5/5.

Kommentera inlägget här :