Saker som aldrig händer


Skriven av Johanna Lindbäck 2010, 255 sidor.

En riktigt bra ungdomsbok som passar både tjejer och killar.

Saker som aldrig händer handlar om Andreas. Andreas har bott i en lägenhet i Luleå med sin mamma sedan hon skilde sig med hans pappa nio år tidigare. Men nu har hans mamma fått ett jobb i Stockholm och då får Andreas flytta tillbaka till sin pappa en bit utanför staden. Det är kanske inte den optimala boplatsen enligt Andreas men ändå helt okej. Det är dock inte hans största problem. Hans tjej sedan dryg ett år tillbaka börjar bete sig lite underligt och han vet inte vad han ska göra för att det ska bli normalt igen.

En ganska lättläst typisk ungdomsbok som nog riktar sig lite mer till gymnasieelever, kan även funka för de på högstadiet. Man kommer direkt in i handligen och förstår snabbt att Erik, Andreas granne och gamla bästavän, kommer ha en betydande roll i historien.

Jag tycker om denna bok för att den kände så trovärdig. Det skulle kunna hända på riktigt och Andreas skulle vara en verklig kille som faktiskt skulle kunna känna så som han gör. På grund av att boken är så realistisk och fångade mig snabbt få den 4/5.

Kommentera inlägget här :