Miss Mary Bennets självständighet


Författare: Colleen McCullough
Originaltitle: The Independence of Miss Mary Bennet
Utgiven: 2008
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Forum
Utgiven: 2011
Sidor: 342

Man får en ganska sorglig syn på hur Lizzies och Mr Darcys liv blev efter giftemålet. Det är faktiskt ingen av systrarna Bennet förutom Kitty som är särskilt lyckliga. Fast som tur är det bara ett allternativ på hur Jane Austens Stolthet och Fördom fortsätter.Det är en väldigt bra historia med en hel del spänning men jag tror nog ändå att jag föredrar det "lyckliga i alla sina dagar".

Det har gått 20 år sedan alla i familjen Bennet bodde på Longbourn och tiden har inte varit dem nådig. Lizzie har ett olycklig äktenskap och har enbart fått en son som är så feminin att Darcy inte är stolt över honom. Jane har en hel drös med pojkar men är gravid i stort sätt hela tiden vilket tär på hennes sköra kropp. Kitty trivs med att vara en rik änka medan Lydia lever det vilda livet som soldatshustru. Mary är den enda som inte gift sig vilket del vis beror på att hon var den som dömdes ta hand om deras mor efter faderns död. Men när även modern dör är hon äntligen fri att göra vad hon vill pch ingen kan stoppa henne.

Det är där denna historien börjar.

Trots att det inte är så här som jag tänkt att den tidlösa kärlekshistorien forsätter är det här en bok värd att läsa. Men man måste läst Stolthet och Fördom först,.. eller i varje fall sett filmen.

  

Kommentera inlägget här :