Empire

Författare: David Dunwoody
Utgiven: 2008
Utläst: 130818
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Gallery
ISBN: 978-1-4391-8072-3
Tryckt: 2010
Sidor: 293
 
Baksidestext
The years is 2112. The crippled U.S. government and its military forces are giving up the centry-long fight against ab undead plague. Born of en otherworldly energy fused with a deadly virus, the ravaging hordes of zombified humans and animals have no natural enemies. But they do have one supernatural enemy:  Death himself.
Descending upon the ghost town of Jefferson Harbor, Louisiana, the Grim Reaper embarks on a bloody campaign to put down the legions that have defied his touch for so long. He will find allies in the city's last survivors, and a nemesis in a man who wants to harness the force driving te zombies - a man who seeks to rebuild America into an empire of the dead.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Jag var inte så jätteförtjust i början som jag tyckte var lite rörig, men ju mer jag kom in i berättelse desto mer gillade jag den. Det fanns även en några karaktärer som jag inte förstod vitsen med, några som bara dog i början och så Gene som inte förde historien framåt fören fram mot slutet men som jag ändå inte kunde greppa varför han var så viktig tills jag fick redda på att det finns en uppföljare till boken.
 
Det jag verkligen tyckte om med boken var att kapitlerna var väldigt korta, de flesta var bara några sidor med endast få undantag då de kanska var max tio sidor. Jag kan tycka att det lätt blir lite rörigt för mig när jag läser på engelska och då framförallt om det är långt imellan de naturliga pauserna. Då måste jag ofta läsa om det jag redan läst vilket gör att det tar väldigt lång tid för mig och att jag inte riktigt kommer in i berättelsen.
 
Det här var förresten en bok som jag vann hos Swedish Zombie för över ett år sedan!! Jag borde verkligen skämas men jag blev lite avskräckt efter att jag läst en novell av Dunwoody som jag tyckte var lite små konstig, men den här historien var definitivt bättre. Så vem vet, jag kanske tar mig an uppföljaren, är ju lite nyfiken på hur det kommer att gå för Döden.

Kommentarer :

#1: Swedish Zombie

Ser man på! Kul att du läste Empire till slut. Min favorit i boken är Sawbones! Och jag förstpd dina tidigare farhåhor, novellen "Nevermore" är ju lite speciell och långt ifrån vad man kanske förväntar sig av zombiegenren. :)

Svar: Jag måste faktiskt vara så ooriginell och säga att Döden var min favorit, det jag gillar mest med honom är att han var så känslokall men ändå fäste sig vid Lily. Men nu på grund av den här boken har jag verkligen fått upp ögonen för zombiegenren så tack så jättemycket för det!!
Rebecka None

skriven

Kommentera inlägget här :