Mörk ängel

Författare: Laini Taylor
Originaltitle: Daughter of Smoke and Bone
Utgiven: 2011
Utläst: 131225
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Bazar
Översättare: Lena Karlin
ISBN: 978-91-7028-272-0
Tryckt: 2013
Sidor: 336
 
Baksidestext
På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar. 
I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina.
Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld.
Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska «ärenden». Hon talar många olika språk och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret.
När en av de främmande den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistora som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karo att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?
 

Mja, den var faktiskt bra. I början trodde jag att det skulle vara ett dåligt försök till att rida på den crossover-vågen som blivit så populär de senaste åren. Men sen blev den faktiskt bättre, bara man acceperade att den var helt konstig och att det inte direkt fanns någon logik i det, eller i varje fall inte mycket. 

Kommentarer :

#1: Carro

Jag tyckte faktiskt att den här var oväntat bra :)

Svar: Håller med, bättre än förväntat :)
Rebecka None

skriven

Kommentera inlägget här :