Nyckeln till ljuset

Författare: Nora Roberts
Originaltitle: Key of Light
Utgiven: 2003
Utläst: 130530
Betyg: 2/5
 
Denna utgåva
Förlag Albert Bonnier
Översättare: Gunilla Holm
ISNB: 987-91-0-011052-9
Utgiven: 2006
Sidor: 336
 
Baksidestext
Hennes bil arbetade sug uppför den smala vägen som skar genom den täta, mörka skogen. Hon hade alltid tänkt på de här kullarna och skogarna som ett slags törnrosahäck som omgav hennes vackra del. Men just nu kändes allt långt ifrån fridfullt.
 
Galleristen Malory Prices liv förändradas drastiskt då hon får en inbjudan till ett cocktailparty i det magnifika huset på höjden strax utanför stan. Trots att hon aldrig träffat ägarna bestämmer hon sig för att tacka ja. Hon upptäcker att hon är en av endast tre gäster - alla unga kvinnor vars liv just genomgått en frändring. Deras mystiska värdar talar om legender från svunna tider och ger de unga kvinnorna ett förslag: Om de under en viss tid lyckas finna de tre nycklar som enligt legenden häller tre prinsessor fågna i djup sömn, kommer de att bli rikt belönade. Malory är den som ska finna den första nyckeln. Tilsammans med sina nyfunna väninnor Zoe och Dana kastar sig den vanligtvis så kontrollerade Malory ut i en helt ny värld, fylld av äventyr, spänning och romantik.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Själva grund historien tyckte jag var riktigt bra och det fanns storta möjligheter till att boken kunde bli kanon, men tyvärr så irriterade jag mig på nästan allt runt omkring. Jag gillade det mystiska och magiska, de gamla legenderana som kommr till liv. Och jag hade hoppats att det runt om hade knutit an till det mer men det blev alldeles för mycket onödigt och rörigt strunt.
 
Malory är den enda bland sina vänner som fått en inbjudan till Warriors Peak, vilket gör att hon inte är så säker på om hon bör gå. Men då det är en chans att rädda hennes jobb bestämmer hon sig för att gå ändå. När hon kommer dit upptäcker hon att gästerna inte ens är en handfull personer och att värdarna har e uppgift åt dem. En uppgift som kommer förändra deras liv, men blir det till det bättre eller sämre...

Kommentarer :

#1: Nina

Jag gillar den här boken mycket, och dom andra 2 också.

skriven

Kommentera inlägget här :