Glöm mig inte

Författare: Anne Cassidy
Orignialtitle: Forget me not
Utgiven: 2008
Utläst: 130505
Betyg: 3/5
 
Denna utgåva
Förlag: Tiden
Översättare: Katarina Jansson
ISBN: 978-91-7371-078-7
Utgiven: 2009
Sidor: 256
 
Baksidestext
En liten flicka, Jade, kidnappas ur sin säng mitt i natten. Dagen efter knackar polisen på hemma hos sjuttonåriga Stella längre ner på gatan. De vill prata med hennes mamma. Bara Stella vet att mamman ljuger när polisen frågor var hon befann sig när barnet försvann.
 
Stella får en kalldusch när mamman visar sig vara huvudmisstänkt. Frågan är - på vilket sätt är hon inblandad? Det förfluta hinner ikapp och en fruktansvärd händelse som ägde rum över tjugo år sen kommer up till ytan.
 

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte om boken. Jag tyckte inte att den var särskilt dålig men inte heller särskilt bra. Det var något som hlt enkelt int eriktigt funkade för mig.
 
Det är egentligen två liknande historier med 20 års mellanrum som utspelar sig i boken. I "nutiden" har grannflickan blivit bortrövad från sin spjälsäng. Stella tänkter inte så mycket på det förutom att det är en tragisk händelse tills hennes mamma blir misstänkt på grund av vad som händer för 20 år sedan då en liten flicka blev bortrövad i hennes hemstad.
 
Andra bloggar om boken
En bok om dagen
Matildas bokhylla
MittimEllan

Kommentera inlägget här :