Kaffe med rån

Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Utgiven: 2012
Serie: Pensionärsligan #1
Genre: Skön
Utläst: 140327
Betyg: 2/5
 
Denna utgåva
Förlag: Forum
Tryckt: 2013
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-37-13850-3
Sidor: 365
 
Baksidestext
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dårlig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det bättre i fängelse!
Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skäka till fattiga och gamla. Kunde Robin  Hood så kan väl vi!
Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.
 
Första meningen
Den gamla damen tog tag i rollatorn, hängde käppen bredvid korgen och försökte se bestämd ut. 
 

Ett av min bokrea-måsten blev en riktig besvikelse. Jag hade så höga förväntningar på den här boken, att den skulle vara så galet rolig som alla sagt. Men jag tyckte jag inte, verkligen inte. Jag kunde små le någon gång men inte så mycket som ett fniss bubblade upp.
 
Det bästa med boken var att en av gamlingarna heter Anna-Greta precis som min lilla mormor.

Kommentera inlägget här :