Paper Towns

Författare: John Green
Originaltitle: -
Utgiven: 2008
Serie: -
Genre: Barn/Ungdom
Utläst: 140120
Betyg: 4,5/5

Denna utgåva
Förlag: Bloomsbury
Översättare: -
Tryckt: 2013
Bindning: Storpocket
ISBN: 978-1-4088-4818-0
Sidor: 305

Baksidestext
The thing about Margo Ruth Spiegelman is that really all I colud ever do was let her talk, and then when she stopped talking encourage her to go on, due to the facts that 1. I was incontestably in love with her, and 2. she was absolutely unprecedented in every way, and 3. she never really asked me any questions...

Quentin Jacobson has always loved Margo from afar. So when she climbs through his window to summon him on an all-night road trip of revenge he cannot help but follow. But the next morning, Q turns up at school and Margo doesn't. She's left clues to her disappearance, like a trail of breadcrumbs for Q to follow.

And everything leads to one unavoidable question: Who is the real Margo?


Första meningen
The way I figure it, everyone gets a miracle.

 


Jag kan förstå att inte alla tycker om John Green. Han har ett speciellt sätt att skriva på och alla hans böcker, även om de har helt olika handlingar, påminner därför om varandra. Men jag älskar honom. Hans sätt att skriva tilltalar mig på så många nivåer. Det är så mycket humor, även i de mer allvarliga delarna, och det är fullt med tankenötter samtidigt som texten är ganska rakt på. Och sedan är det något som får både tiden och sidorna att bara rinna iväg.

 

Med andra ord så är jag lite ledsen att jag nu läst alla hans böcker. Eller jag har ju Let it Snow kvar men det utspelar sig under julen så hade egentligen tänkt vänta med den till nästa jul men jag kanske inte kan hålla mig. Och vädret passar ju i varje fall.

 

I denna boken så tyckte jag att den första delen, den där Q och Margo göra alla galna upptåg, var den bästa. Jag tyckte om att se hur Q pressade sig själv för att imponera på Margo. Och hur det sedan utvecklades i resten av boken till att han gjorde det för att hitta henne. Margo och denna händelse får även Q att börja fundera mer på livet i allmänhet och vad som är viktigt i det.

Taggar: John Green;

Kommentera inlägget här :