Kärleken är dödens motsats

Författare: Roberto Saviano
Originaltitle: Il contrario della morte
Utgiven: 2007
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 150719
Betyg: 1/5

Denna utgåva
Förlag: Brombergs
Översättare: Barbro Andersson
Tryckt: 2009
Bindning: Pocket
ISBN: 978-91-7337-236-7
Sidor: 53

Baksidestext
I Kärleken är dödens motsats berättar Roberto Saviano om den sjuttonåriga Maria som just mist sin pojkvän Enzo. Liksom många andra arbetslösa unga män i Syditalien hade han tagit värvning i armén. Det fredsbevarande uppdraget i Afghanistan skulle finansiera deras förestående bröllop och utgöra grundplåten för ett banklån. Men under updraget dör Enzo i ett sprängattentat. Maria beskriver en sorg, ensamhet och vilsenhet. Trots sina unga år lever hon som en änka, oftast svartklädd. Men hon vill inte riktigt förstå att Enzo är död.
Maria minns orden i en vacker sång >Om kärleken är dödens motsats< av Sergio Bruni och är övertygad om att hon kan hälla kvar Enzo, slita honom från döden genom att fortsätta älska honom. Det enda som hjärtat fortfarande lyssnar till och förstår: dödens motsats.

Första meningen
Jag tänker mig det som en plats med mycket sand.

 


Nej du, denna var inget för mig. Förstod inte om det var en fakta- eller skönlitterär bok (stod skön på boktipset, men tycker inte att det känns helt rätt). Det enda som var positivt var att den var kort, så den snabbt tog slut. Precis som denna recension.

Kommentera inlägget här :