Bridget Jones dagbok

 

Bridget Jones dagbok
Författare: Helen Fielding
Originaltitle: Bridget Jones´s Diary
Utgiven: 1996
Serie: Bridget Jones #1
Genre: Skön
Utläst: 151124
Betyg: 5/5

Denna utgåva
Förlag: Månpocket
Översättare: Carla Wiberg
Tryckt: 2014
Bindning: Pocket
ISBN: 978-91-7503-285-6
Sidor: 311

Baksidestext
Bridget Jones är antihjältinnan som fått en hel värld läsare på fall. För du vet väl att du inte är ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, flirta för att få bekräftelse, falla för skitstövlar, frossa i choklad, dricka för mycket vin och komma försett till jobbet? Bridget Jones gör det också. I sin dagbok berättar hon om sitt liv som 30-årig singel i London. Om helvetet med att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner vars stöd hon alltid kan räkna med, män hon inte förstår sig på och inte kan leva utan – eller med. Ja, livet är ett elände – men härligt roligt i alla fall

Första meningen
JAG SKALL ICKE – dricka mer än 14 enheter alkohol (stora öl/glas vin/drinkar) i veckan.

Serie
1. Bridget Jones dagbok
2. På spaning med Bridget Jones
3. Bridget Jones: mad about the boy

 


Så galet underbar. Boken var så mycket mer fantastik än vad filmen är. Så charmig. Jag blir helt tokig på i princip alla karaktärerna men älskar dem ändå på något underligt vänster. Det känns så ärligt, inte tillrätta lagt, och blir därmed underhållande och mysigt (ibland lite smått sorligt).

Att vara 30 år och singel är inte så lätt (om man ska tro Bridget). Bridgets mamma och hennes vänner försöker sig på att vara matchmakers, alla frågar hur det går med kärleken och om hon inte borde skaffa barn snart. Allt hon vill är att livet ska gå lite lättare men på något vis så blir det fel hela tiden, även om det inte alltid beror på henne själv.

Om du ej läst denna bok så tycker jag verkligen att du ska ta och göra det nu.


 

Kommentera inlägget här :