Som stjärnor i natten

 

Författare: Jennifer Niven
Originaltitle: All the Bright Places
Utgiven: 2015
Serie: -
Genre: Barn/Ungdom
Utläst: 151012
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Lilla Pirat
Översättare: Ylva Stålmarck
Tryckt: 2015
Bindning: Häftad
ISBN: 978-91-87707-13-1
Sidor: 385

Baksidestext
Alla tror att populära Violet Markey räddar skolans ”freak”, Theodore Finch, den där dagen uppe i klocktornet, men sanningen är egentligen en annan. Ända sedan hennes systers död har Violets liv varit skevt. När hon lär känna Finch öppnas dörren till något nytt. En tillvaro som rymmer den djupaste sorgen och den största kärleken. Men samtidigt som Violets värld växer, börjar Finchs värld krympa.

Första meningen
Är det här en bra dag att dö på?

 


Jag tyckte att det var en ganska annorlunda berättelse och huvudsakligen gillade jag den. Den kändes ny och fräsch, inte som att Niven hade kopierat någon annan. Man får läsa ur både Violet och Finch perspektiv, jag tyckte det var mest intressant att läsa ur Finchs. Men jag tyckte dock inte särskilt mycket om slutet (kan finnas en koppling där), då jag tyckte att det blev lite segt.

 

Men jag tycket definitivt att det är en läsvärd bok. Som jag sa så anser jag att det inte en dussin bok, och den tar upp ett ämne som inte jag sett så ofta på ungdomshyllan. Jag vill inte säga alltför mycket om det men det handlar om psykisk ohälsa.

Kommentera inlägget här :