Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

 
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Originaltitle: -
Utgiven: 2013
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 160121
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Forum
Översättare: -
Tryckt: 2013
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789137140469
Sidor: 396

Baksidestext
Allting började med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge och sextiofemåriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.
Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Som tur är finns det förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får han verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.
Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och ingen vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes visum är på väg att gå ut får Saras nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé…

Första meningen
Kära Sara,
 


Det här är en riktig lite feelgood roman. En mysig berättelse som en kvinna som föredrar böcker framför människor (har nog en tendens att hålla med där) som ger sig ut på sitt livs första äventyr, som även det går i böckernas tecken. Det finns väl egentligen ingen tvekan om att jag tyckte om den, skulle jag kunna tycka något annat.
 
Det enda som jag tyckte blev lite för mycket var att en del kärlekspar kändes lite för otroliga, och att det blev så många på slutet. Det är framförallt ett, eller det är ett, som jag tänker på (jag ska inte säga vilket) som kändes alldeles för osannolikt. Om några komponenter hade varit lite annorlunda så hade jag inte haft så myckt emot det men som det var nu tycker jag att det borde utspelat sig på ett annat sätt. Blev det rörigt nu, ja lite. Så jag släpper det nu.
 
Summa summarum så är detta en bok som handlar mycket om böcker men lite mer om relationer och vad människor gör för att antingen hamna i en eller för att slippa det.

Kommentera inlägget här :