På spaning med Bridget Jones

 

På spaning med Bridget Jones
Författare: Helen Fielding
Originaltitle: The Edge of Reason
Utgiven: 1999
Serie: Bridget Jones #2
Genre: Skön
Utläst: 160318
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Månpocket
Översättare: Carla Wiberg
Tryckt: 2014
Bindning: Pocket
ISBN: 9789175032863
Sidor: 382

Baksidestext
I uppföljaren till världssuccén Bridget Jones dagbok har Bridget äntligen funnit kärleken och singellivet är ett minne blott. Eller? Bridget har skyhöga förväntningar på tillvaron med drömprinsen Mark Darcy, men tyvärr har verkligheten sina brister. Bridget inser skräckslaget att parlivet kräver lika många expertråd och trofasta väninnor som singellivet.
Varken relationsböckerna med titlar som >>Dressera din man<< och >>Städning eller sex<< är till någon större hjälp, inte heller väninnornas erfarenheter från föga framgångsrika förhållanden. Snart har Bridget trasslat in sig i så mycket misstankar och vita lögner att hennes och Marks kärlek får kramp.

Första meningen
Hurra!

Serie
1. Bridget Jones dagbok
2. På spaning med Bridget Jones
3. Bridget Jones: Mad about the Boy

 


Jag blev inte lika såld på den andra Bridget Jones boken, så som jag blev av den första. Den var absolut läsvärd och jag vill verkligen läsa den tredje, men det var något speciellt med den första som jag inte riktigt upplevde denna gången. Kanske var den för lik, tänker mig att den tredje som utspelar sig typ 20 år senare kanske får en lite annorlunda vinkel, men jag vet inte säkert.
 
Bridget har just lyckats få till det med Mark Darcy och allt är frid och fröjd, men det dröjer inte många månader innan förhållandet går i kras. Och sedan följer ett helt år av liknande populärpsykologi hon använde sig av innan hon blev tillsammans med Mark. Hennes relation med sin mamma är fortfarande vrikat och någon hon definitivt inte kan handskas med (inte för att hon är särskillt bra på att handskas med någon överhuvudtaget).

Sedan händer självklart en massa andra galna saker. Så med andra ord, den andra boken om Bridget Jones är precis som den första.

Kommentera inlägget här :