Caspian - prins av Narnia

 

Caspian – prins av Narnia
Författare: C.S. Lewis
Originaltitle: Prince Caspian
Utgiven: 1951
Serie: Narnia #4
Genre: 9-12 år
Utläst: 160512
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Bonnier Carlsen
Översättare: Birgitta Hammar
Tryckt: 2016
Bindning: Storpocket
ISBN: 9789163887925
Sidor: 221

Baksidestext
Syskonen Pevensie återkommer till Narnia, men eftersom Narnia har sin egen tid, har det gått hundratals år sedan barnen var där senast. Nu är mycket annorlunda. Människorna har erövrat landet, tystat djuren och träden och fördrivit dvärgar och fauner. Av lejonet Aslan ställs barnen inför uppgiften att jaga bort inkräktarna oh hjälpa den rättmätige konungen till sin tron.

Första meningen
Det var en gång fyra barn som hette Peter, Susan, Edmund och Lucy, och i en annan bok som heter ”Häxan och lejonet” har berättats om ett märkligt äventyr som de upplevde en gång.

Serie
1. Min morbror trollkarlen
2. Häxan och lejonet
3. Hästen och hans pojke
4. Caspian, prins av Narnia
5. Kung Caspian och skeppet Gryningen
6. Silvertronen
7. Den sista striden

 


Det var riktigt härligt att besöka Narnia igen (även om det bara vaar någon vecka sedan jag läsate Häxan och lejonet). Det är något med den världen som känns så lockande. Men jag måste säga det att den andra (eller fjärde, beroende på hur man räknar) inte riktigt håller samma mått som Häxan och lejonet.
 
När syskonen som en gång kröntes till kungar och drottningar återvänder till Narnia är det verkligen inte som de minns det. Allt har förändrats och de själva tros bara vara gamla sagor. Men ännu en gång måste de ställa upp och rädda deras älskade kungarike. Kommer de att klara det, eller behövs det kanske lite mer hjälp ändå?
 
Riktigt bra serie än så länge, och tror inte att jag kommer blir besviken på resterande böcker.

Kommentera inlägget här :