Komma fram

 
Komma fram
 Författare: Rainbow Rowell
Originaltitle: Landline
Utgiven: 2014
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 161121
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Gilla böcker
Översättare: Anna Thuresson
Tryckt: 2016
Bindning: Pocket
ISBN: 9789188279057
Sidor: 334

Baksidestext
Möjliga förklaringar till att jag tror att jag just ringe tillkaba i tiden och pratade med min man. För 5 år seda. Innan han var min man.
1. Hallucination som inte ger sig.
2. Mycket lång dröm, (Eller kanske normallång dröm som framstår som riktigt lång från insidan?)
3. Psykotisk episod.
4. Har redan dött? Som i Lost?
5. Droger. Har dock inget minne av det.
6. Magisk jävla telefon.
Georgie och Neals äktenskap är väl inte direkt dåligt, men det är heller inte bra, mycket på grund av Georgies krävande jobb som manusförfattare i Hollywood. När hon dagarna innan jul fått sitt livs jobbchans - att skriva sin egen komediserie för ett stort tevebolag - tvingas hon ställa in familjens julfirande hos svärmor. Neal blir inte bara rejält besviken, utan tar baren och åker ändå. Och vägrar sedan svara i mobilen när Georgie ringer.
Georgie flyr hem till sin mamma, och när hon en kväll ringer Neal från telefoen i sitt gamila flickrum, svarar han plötsligt. Fast inte den vanliga Neal. Utan Neal för 15 år sedan. Antinge har Georgie blivit tokig eller så... pratar hon i en magisk telefon. Oavstt vilket ser hon sin chans att ställa allt tillrätta.

Första meningen
Georgie svängde in på uppfarten och var tvungen att gira för en cykel.
 

Hur reagerar man om det plötsligt går att ringa till sin man från sitt flickrum? Alltså sin man för 15 år sedan, innan han blev ens man. Jag skulle antagligen flippa ur och tro att jag blivit galen på riktigt. Ungefär så som Georgie blir först, men sen tanker hon att det kanske går att dra nytta av den uppenbart magiska telefonen. Hon kanske kan se till att Neal faktiskt blir lycklig.
 
Jag har tidigare bara last Eleanor & Park av Rowell, som jag älskade så jag hade höga förväntningar på den här. Som jag tycker att den levde upp till. Den var både mysig och humoristisk trots att det handlade om ett äktenskap på glid. Jag ville bara fortsätta för att se hur det skulle gå, om det skulle krascha totalt eller om det på något mirakulöst sätt skulle lösa sig.
 
Om jag ska vara ärlig så hoppades jag faktiskt lite på att det skulle krascha först. Jag tyckte att Neal verkade vara en himla knepig snubbe men ju mer jag fick "lära känna" honom så gjorde jag en vändning. Nu hoppas jag istället att jag själv ska hitta någon som Neal.

Kommentera inlägget här :