Ingenting och allting

 
Ingenting och allting
Författare: Nicola Yoon
Originaltitle: Everything, everything
Utgiven: 2015
Serie: -
Genre: Unga vuxna
Utläst: 160921
Betyg: 4/5

Denna utgåva
Förlag: Bonnier Carlsen
Översättare: Ylva Stålmarck
Tryckt: 2016
Bindning: Häftad
ISBN: 9789163889448
Sidor: 296

Baksidestext
Maddy har en extremt ovanlig immunsjukdom – hon är allergisk mot världen och lever sitt liv instängd hemma. Hon har lärt sig att vara nöjd med det. Tills Olly flyttar in i grannhuset. Är det värt risken att dö för att få röra vid honom? Och vad är livet egentligen värt om man aldrig får veta hur det är att älska någon på riktigt?

Första meningen
Jag har läst många fler böcker än du.
 

Direkt när jag började läsa denna så gick tankarna till filmen Bubble Boy, den med Jake Gyllenhaal. Och det skulle visa sig att det fanns ganska många saker som var lika. Bubble Boy är dock helt och hållet en komedi medan denna bok kändes lite mer allvarlig.
 
Och jag gillade historien. Den var kanske lite fjantig ibland och det kändes inte riktigt som att de var 18 år men tyckte att den var ganska mysig ändå. Tyckte bäst om relationen mellan Maddy och Carla men blev lite irriterad i slutet av boken när allting brakade lös. För mig som älskar när det inte bara är de traditionella kapitel var detta upplägg perfekt. Text blandades hejvilt med bilder, mail, sms, sjukhus journaler, kysslektioner med mera.

Kommentera inlägget här :