Öppnas i händelse av min död

 
Öppnas i händelse av min död
Författare: Liane Moriarty
Originaltitle: The Husband´s Secret
Utgiven: 2013
Serie: -
Genre: Skön
Utläst: 170221
Betyg: 3/5

Denna utgåva
Förlag: Albert Bonnier
Översättare: Eva Johansson
Tryckt: 2014
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789100141417
Sidor: 346

Baksidestext
Älskade Cecilia, om du läser det här är jag död…
Tänkt dig att din man har skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig att brevet innehåller hans mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan rasera inte bara det liv ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever.
Cecilia har allt. Hon är lyckligt gift med John-Paul, har tre vackra döttrar och driver ett framgångsrikt företag. Hennes liv är lika välorganiserat som hennes skafferi och hon är engagerad i det mesta som försiggår i den stillsamma villaförorten till Sydney där familjen bor. En dag hittar Cecilia av en slump ett förslutet brev. På kuvertet känner hon genast igen John-Pauls handstil: Till min hustru, Cecilia Fitzpatrick. Öppnas i händelse av min död. Det är ett brev som det aldrig var tänkt att hon skulle läsa. Och när hon väl öppnat det kommer ingenting längre att vara som förut.

Första meningen
Stackars, stackars Pandora.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
 

Jag tror att om jag hade haft man och barn så skulle den här boken varit mer gripande. I nu läge så är det mest situationer som jag inte riktigt kan sätta mig in i. Historien var väldigt bra och fångade mitt intresse men jag den skulle antaligen varit ännu bättre om mitt liv sett annorlunda ut.
 
Tre kvinnor som trots att de alla är från samma samhälle har ganska olika förhållningssätt till livet. En är den perfekta hustrun och modern, den andra lite mer tillbakadragen och osäker och den tredje den som ingen kan hålla ögonkontakt med. Men alla knyts ihop på lite olika sätt av en händelse som ingen av dem direkt hade någonting att göra med.

Kommentera inlägget här :