Rivalerna

 

Rivalerna
Författare: Alyson Noël
Originaltitle: Unrivaled
Utgiven: 2016
Serie: Rivalerna #1
Genre: Unga vuxna
Utläst: 170316
Betyg: 2/5

Denna utgåva
Förlag: Harper Collin Nordic
Översättare: Frida Lindholm
Tryckt: 2016
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789150917918
Sidor: 335

Baksidestext
Alla vill vara någon. Layla Harrison vill inte fördriva dagarna med strandhäng längre, hon vill ägna sig åt grävande journalistik. Aster Amirpour vill bara skrika rakt ut nästa gång en castingansvarig säger ”vi behöver folk med olika bakgrund, men inte din bakgrund den här gången”. Tommy Phillips har siktet inställt på en tolvsträngad gitarr som ska ta honom hela vägen till kändisskapet och samtidigt hjälpa honom att få kontakt med sin berömda och frånvarande pappa. Madison Brooks däremot, hon tog kommandot över sitt öde för läge sedan. Hon är Hollywoods hetaste stjärna och vilka eller hur många hon at krossat på sin väg mot toppen är inget som bekymrar henne. Åtminstone inte förrän Layla, Aster och Tommy dyker upp i Los Angeles glittrande och glamorösa nattliv. De tre lockas in i en tävling där de ska marknadsföra Hollywoodmagnaten Ira Redmans klubbar. Madison Brooks nämn står överst på listan över kändisar de ska försöka få dit. Men när hon plötsligt försvinner ställs allt på ändå. Alla tre blir misstänkta och de trasslar in sig i en härva av lögner.

Första meningen
Trots vågen av turister som stormar fram längs trottoarerna år efter år är Hollywood Boulevard en plats som bäst betraktas bakom ett par polariserade solglasögon och med låga förväntningar.

Serie
1. Rivalerna
2. Svartlistad (kommer i maj)

 


Nej du, den här boken blev jag inte särskilt förtjust i. Har man flera olika karaktärer är berättare så kan man inte skriva på precis samma sätt genom hela boken. Som läsare ska man veta ur vems perspektiv det är förtillfället även om det inte står utskrivet. Och det klarade inte Noël av, alla karaktärer använde sig av samma typ av ord och meningsuppbyggnader, även de som hade helt olika bakgrunder och uppväxter (tänker framförallt på Aster och Tommy).
 
Jag fastnade inte heller för själva historian, jag vill verkligen inte veta vad som händer sen. När jag såg att det ska komma en uppföljare så kände jag bara "varför?". Jag gissar på att författaren ville att det skulle vara en spännande thriller i stil med Gossip Girl och Pretty Little Liars men mycket lyx och glamour men det förmedlades inte. 

Kommentera inlägget här :